• Vagány Receptek e-book
  • Életmódváltó Csomag - Étrend és Receptek
  • Megjelent könyveim
  • Fitnesz édességek könyv
  • Enni és Fogyni ebook

Minestrone - olasz zöldségleves

Minestrone - olasz zöldségleves
Minestrone - olasz zöldségleves
Minestrone - olasz zöldségleves
Fő kategória:levesek
Étkezés:ebéd
Szezon:tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség:könnyű
Elkészítési idő:max. 30 perc
Speciális összetevő:tojásmentes, húsmentes
Konyha:mediterrán
Árszint:olcsó hozzávalók

Minestrone - olasz zöldségleves

Ebbe a levesbe tényleg mindent bele lehet tenni, így a megmaradt zöldségek kitűnő felhasználási módja.

 A hozzávalók attól függnek, hogy mi van otthon. Nekem eddig ez a változat ízlett a legjobban:

  • 1 közepes méretű sárgarépa
  • 1 közepes méretű petrezselyemgyökér
  • 1 kisebb méretű cukkíni
  • kisebb fej fejes káposzta fele
  • maréknyi zöldborsó
  • maréknyi fehérbab
  • 2 db paradicsom
  • 1 kisebb póréhagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • oregánó
  • friss és szárított bazsalikom
  • 1 kisebb brokkoli
  • 1 kk. nádcukor
  • víz vagy zöldségalaplé

 

Ezeken kívül mehet bele még kakukkfű, zeller, szárzeller, kelbimbó stb.

 Elkészítés

1. Előkészítjük a zöldségeket. A cukkínit, a répát és a petrezselyemgyökeret zsülienre (gyufametéltre) vágjuk. A zsülienre vágást ebben a videóban láthatjátok 2:53-nál.

A brokkolit megmossuk és rózsáira szedjük. A káposztát vékonyan felszeleteljük. A póréhagymát felkarikázzuk. A paradicsomokat megmossuk, kicsumázzuk, aljára X-et vágunk és forrásban levő vízbe mártjuk néhány másodpercre. Utána rögtön jéghideg vízbe tesszük. Ezután könnyedén le tudjuk húzni a héját. A héj nélküli paradicsomot felkockázzuk.

2. Olívaolajon rövid ideig pirítjuk a felkarikázott póréhagymát, majd zúzott fokhagymát adunk hozzá. Elkeverjük, pár percig pároljuk.

3. Hozzáadjuk a zöldségeket a brokkoli és a cukkíni kivételével. Pár percig pirítjuk, majd megsózzuk. Tovább pirítjuk és cukorral is megszórjuk. 5-6 percig így pirítjuk a zöldségeket, majd felöntjük vízzel vagy zöldségalaplével. Sózzuk, szárított és friss bazsalikomot, valamint oregánót teszünk bele. Ha már a zöldségek kissé megpuhultak beletesszük a brokkolit és a cukkinit is.

Felforralás után tehetünk bele 2-3 cm-es darabokra tördelt spagetti tésztát is.

Én felhasználtam az előző napi pizza készítésből megmaradt paradicsomos szószt is. A receptet itt találjátok. Ebből 4-5 evőkanállal tettem a leveshez, és biztos vagyok benne, hogy ettől lett igazán finom.

Igaz parmezán sajttal kellene fogyasztani, nekem viszont legjobban reszelt füstölt sajttal ízlett.

Szerző: Földi Rita

Földi Rita: szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger

Fitnesz blogomon bebizonyítom, hogy a diétás ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak. Felejtsd el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket! Ha neked is hiányzik a diétából az édesség, a sütemény, akkor jó helyen jársz!

Segítek neked, hogy finom ételekből állíthasd össze a diétás étrendedet, megmutatom, hogyan lehetsz hosszú távon karcsú és tippeket adok ahhoz, hogy az evésen kívül másban is megtaláld a boldogságot. Olvasd el a cikkeimet, nézd meg a receptjeimet, de előbb ismerj meg jobban, ha pedig kérdésed van, üzenj nekem itt!