• Life and Trend

Őszi császármorzsa

Őszi császármorzsa
Őszi császármorzsa
Őszi császármorzsa
Őszi császármorzsa
Őszi császármorzsa
Konyha:magyar
Fő kategória:desszertek
Étkezés:reggeli, uzsonna
Szezon:őszi
Elkészítési nehézség:közepes
Elkészítési idő:max. 15 perc
Speciális összetevő:húsmentes
Népszerű témák:villámgyors receptek elfoglalt embereknek
Árszint:olcsó hozzávalók

Őszi császármorzsa

Egy finom ráérős reggeli vagy délutáni desszert lehet ez a fahéjas-szilvás császármorzsa. Borongós napokon garantáltan jobb kedvre derít, ráadásul villámgyorsan elkészül. 

 Hozzávalók (4 személyre)

  • 120 g búzafinomliszt
  • 200 ml tej
  • 1 ek. főzőtejszín
  • 4 db tojás
  • 60 g kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 40 g vaj a sütéshez
  • 3 db szilva
  • 2 csipet őrölt fahéj
  • porcukor a szóráshoz
  • szilvalekvár a tálaláshoz

 

 Elkészítés

1.  A lisztet egy nagyobb keverőtálba szitáljuk. 1 csipet sót adunk hozzá és 60 g cukrot.

2. A tojásokat szétválasztjuk. A szilvát megmossuk, kimagozzuk és felkockázzuk. Őrölt fahéjjal és porcukorral megszórjuk.

3. A tejet összekeverjük a tejszínnel és a tojások sárgájával, majd hozzáöntjük a liszthez és alaposan elkeverjük.

4. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és beleforgatjuk a masszába.

5. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat és beleöntjük a tésztát. Pár percig sütjük az alját, (anélkül hogy kevergetnénk, vagy rázogatnánk), majd megfordítjuk és fakanállal darabokra tépkedjük a megsült tésztát. Hozzáadjuk a kockázott fahéjas-cukros szilvát és átforrósítjuk.

Szilvalekvárral és porcukorhintéssel melegen tálaljuk.

Szerző: Földi Rita