Life and Trend

Földi Rita online magazinja

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Pikáns szezámmagos zöldségek rizstésztával

Pikáns szezámmagos zöldségek rizstésztával
Pikáns szezámmagos zöldségek rizstésztával
Pikáns szezámmagos zöldségek rizstésztával
Fő kategória:köret, zöldséges ételek
Étkezés:ebéd
Elkészítési nehézség:könnyű
Elkészítési idő:max. 30 perc
Speciális összetevő:fehér liszt mentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, húsmentes
Népszerű témák:street food ételek
Árszint:közepes árkategóriájú hozzávalók

Pikáns szezámmagos zöldségek rizstésztával

Nemcsak az ázsiai ízek szerelmesei, de a fogyókúrázók is örömüket lelhetik ebben a pikáns finomságban. A csípős ételek állítólag fogyasztó hatásúak. Kiváló köret lehet sült csirke mellé, de önállóan is megállja a helyét.

 Hozzávalók (2 személyre)

  • 1 db sárgarépa 
  • 1/2 karalábé
  • 1 db lilahagyma
  • 1/2 kaliforniai paprika
  • 3 db újhagyma
  • 1 db kisebb cukkíni
  • 1 db fokhagyma
  • őrölt chili cayenne
  • 1-2 ek. szójaszósz
  • 2 ek. szezámolaj
  • 4 ek. szezámmag
  • 70 g rizstészta (én cérnametéltet használtam)

 

 Elkészítés

1.  Zsülienre (gyufametéltre) vágjuk a répát, a karalábét, a cukkínit és a paprikát. Felszeleteljük a hagymákat.

2. Wokban vagy egy serpenyőben szezámolajat forrósítunk. Hozzáadjuk a zöldségeket a cukkíni és az újhagyma kivételével. Sózzuk.

Ha a zöldségek már kellően megpirultak, akkor hozzáadjuk az újhagymát és a cukkínit is. Őrölt chilivel megszórjuk, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és tovább pirítjuk.

A végén szezámmagot keverünk hozzá, ezzel is pirítjuk, majd hozzáadjuk az elkészített rizstésztát és szójaszósszal meglocsoljuk.