• Vagány Receptek e-book
  • Életmódváltó Csomag - Étrend és Receptek
  • Megjelent könyveim
  • Fitnesz édességek könyv
  • Enni és Fogyni ebook

Rakott kelkáposzta nagyon magyarosan

Rakott kelkáposzta nagyon magyarosan
Rakott kelkáposzta nagyon magyarosan
Rakott kelkáposzta nagyon magyarosan
Konyha:magyar
Fő kategória:sertés ételek
Étkezés:ebéd
Szezon:szezonfüggetlen
Alkalom:vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség:közepes
Elkészítési idő:max. 90 perc
Speciális összetevő:fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes, tojásmentes
Árszint:közepes árkategóriájú hozzávalók

Rakott kelkáposzta nagyon magyarosan

Ezt az ételt lehet nagyon lightosan is készíteni, de most egy igen éhes férfi gyomrot kellett jól lakatnom. Így előkerült a füstölt szalonna , melynek következménye ez a kalóriában gazdag, magyaros rakott kelkáposzta lett.


Hozzávalók (4 személyre):

250 g darált sertéshús

350 g kelkáposzta

1 db vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

150 g füstölt kenyérszalonna

20 g zöldpaprika (nem erős)

30 g paradicsom

270 g főtt rizs

3 csipet őrölt fekete bors

3 csipet őrölt fűszerkömény

2 ek. fűszerpaprika

2 dl víz

150 g trappista sajt

1 pohár tejföl

 

Elkészítés:

1. A rizst megfőzzük. A kelkáposztát levelire szedjük. A vastagabb szárrészeket kivágjuk és alaposan megmossuk. Egy lábosban sós, őrölt köménymagos vizet forralunk, és ebbe tesszük bele apránként a káposzta leveleit néhány percre. Nem kell puhára főzni, csak addig maradjon a vízben, amíg egy kissé össze nem esik. Ha kész, szűrőkanállal kivesszük.

1. A szalonnát zsírjára pirítjuk. Beletesszük a szalonna bőrét is, hogy még intenzívebb legyen az íze. Ha már félig ropogós, akkor hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát. Együtt pirítjuk.

2. Hozzáadjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, őrölt köménymaggal megszórjuk. A húst pirosra pirítjuk a szalonna zsírban. Félidőben hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot és a paprikát. Együtt pirítjuk.

3. Tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával, melyet elkeverünk, majd 2 dl forró vízzel felöntünk. Zúzott fokhagymát adunk hozzá. Kisebb lángon 5 percig főzzük.

4. Hozzákeverjük a kifőzött rizst. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

5. Egy jénai tányért kibélelünk a megfőzött káposztalevelekkel, úgy, hogy a felső egyharmad része kilógjon a leveleknek. A káposztával bélelt jénai közepére tesszük a rizses darált hús felét, egyenletesen eloszlatjuk és egy réteg káposzta levelet teszünk rá. Rátesszük a maradék húst is. Beterítjük a lelógó levelekkel és a közepére is további leveleket teszünk. Tejföllel megkenjük és előmelegített 200 C fokos sütőbe tesszük 30 perce.

Fél óra után reszelt sajttal megszórjuk és további 15-20 percig sütjük.

Szerző: Földi Rita

Földi Rita: szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger

Fitnesz blogomon bebizonyítom, hogy a diétás ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak. Felejtsd el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket! Ha neked is hiányzik a diétából az édesség, a sütemény, akkor jó helyen jársz!

Segítek neked, hogy finom ételekből állíthasd össze a diétás étrendedet, megmutatom, hogyan lehetsz hosszú távon karcsú és tippeket adok ahhoz, hogy az evésen kívül másban is megtaláld a boldogságot. Olvasd el a cikkeimet, nézd meg a receptjeimet, de előbb ismerj meg jobban, ha pedig kérdésed van, üzenj nekem itt!