Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Szavazás

Leginkább milyen recepteket szeretnél látni az oldalon?

Szavazok

Rántott hekkfilé burgonyapürével és majonézes kukoricasalátával

Rántott hekkfilé burgonyapürével és majonézes kukoricasalátával
Rántott hekkfilé burgonyapürével és majonézes kukoricasalátával
Rántott hekkfilé burgonyapürével és majonézes kukoricasalátával
Fő kategória:halak
Étkezés:ebéd
Szezon:szezonfüggetlen
Alkalom:karácsony, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség:könnyű
Elkészítési idő:max. 60 perc
Árszint:közepes árkategóriájú hozzávalók

Rántott hekkfilé burgonyapürével és majonézes kukoricasalátával

Vasárnapi ebédnek is tökéletes. 

 Hozzávalók (4 személyre)

  • 600 g fagyasztott hekkfilé
  • 4 dl tej
  • 3 gerezd fokhagyma
  • a panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa
  • étolaj a sütéshez

a burgonyapüréhez

  • 500 g burgonya
  • 2 ek. tejföl
  • 2 dl tej
  • 1 ek. vaj

a majonézes kukoricasalátához

  • 200 g morzsolt csemegekukorica
  • 1 csomó petrezselyem
  • majonéz
  • mustár
  • tejföl
  • bors
  • pár csepp citromlé
  • pár csepp édesítőszer

 Elkészítés

1.  A fagyasztott hekket egy mélyebb tálba tesszük és ráöntjük a tejet. Sózzuk, és zúzott fokhagymát rakunk a tejbe. Fontos, hogy ez az ízes tej teljesen ellepje a halat. Ebben a tejben hagyjuk kiolvadni.

2. Miután kiolvadtak, lecsepegtetjük. Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk és bő, forró olajban kisütjük. Ha szép aranybarnára sült, lecsepegtetjük.

3. A majonézes kukoricasalátához egy tálban összekeverjük a majonézt, a tejfölt, a mustárt egy kevés citromlével és folyékony édesítőszerrel. Hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát és a finomra vágott petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk. Alaposan összekeverjük és hűtőbe tesszük.

4. A burgonyát megtisztítjuk, meghámozzuk és kockákra vágjuk. Sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd vajat keverünk hozzá. Hozzáadjuk a tejfölt és a tejet. Kézi robotgéppel krémesre keverjük megfelelő mennyiségű tej hozzáadása mellett. Utólag sózhatjuk is, ha szükséges.