Fő kategória: | halak |
Étkezés: | ebéd |
Szezon: | szezonfüggetlen |
Alkalom: | karácsony, vasárnapi ebéd |
Elkészítési nehézség: | könnyű |
Elkészítési idő: | max. 60 perc |
Árszint: | közepes árkategóriájú hozzávalók |
Rántott hekkfilé burgonyapürével és majonézes kukoricasalátával
Vasárnapi ebédnek is tökéletes.
Hozzávalók (4 személyre)
- 600 g fagyasztott hekkfilé
- 4 dl tej
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- a panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa
- étolaj a sütéshez
a burgonyapüréhez
- 500 g burgonya
- só
- 2 ek. tejföl
- 2 dl tej
- 1 ek. vaj
a majonézes kukoricasalátához
- 200 g morzsolt csemegekukorica
- 1 csomó petrezselyem
- majonéz
- mustár
- tejföl
- só
- bors
- pár csepp citromlé
- pár csepp édesítőszer
Elkészítés
1. A fagyasztott hekket egy mélyebb tálba tesszük és ráöntjük a tejet. Sózzuk, és zúzott fokhagymát rakunk a tejbe. Fontos, hogy ez az ízes tej teljesen ellepje a halat. Ebben a tejben hagyjuk kiolvadni.
2. Miután kiolvadtak, lecsepegtetjük. Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk és bő, forró olajban kisütjük. Ha szép aranybarnára sült, lecsepegtetjük.
3. A majonézes kukoricasalátához egy tálban összekeverjük a majonézt, a tejfölt, a mustárt egy kevés citromlével és folyékony édesítőszerrel. Hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát és a finomra vágott petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk. Alaposan összekeverjük és hűtőbe tesszük.
4. A burgonyát megtisztítjuk, meghámozzuk és kockákra vágjuk. Sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd vajat keverünk hozzá. Hozzáadjuk a tejfölt és a tejet. Kézi robotgéppel krémesre keverjük megfelelő mennyiségű tej hozzáadása mellett. Utólag sózhatjuk is, ha szükséges.