Life and Trend

Földi Rita online magazinja

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Sárgaborsó főzelék tükörtojással

Sárgaborsó főzelék tükörtojással
Sárgaborsó főzelék tükörtojással
Sárgaborsó főzelék tükörtojással
Konyha:magyar
Fő kategória:zöldséges ételek
Étkezés:ebéd
Elkészítési nehézség:könnyű
Elkészítési idő:max. 60 perc
Speciális összetevő:húsmentes
Népszerű témák:főzelék
Árszint:olcsó hozzávalók

Sárgaborsó főzelék tükörtojással

Egy egyszerű, de igen laktató étel hétköznapokra és hétvégére egyaránt.


Hozzávalók (4 személyre)

500 g hántolt feles, száraz sárgaborsó

3 db babérlevél

3 evőkanál étolaj

3 evőkanál liszt

4 gerezd fokhagyma

őrölt feketebors

víz

1,5 dl tej

4 db tükörtojás

 

Elkészítés

1. A sárgaborsót megmossuk és átválogatjuk, majd sós vízben babérlevéllel feltesszük főzni.

A rántáshoz az olajat felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet, jól elkeverjük és zsemleszínűre pirítjuk. Levesszük a tűzről és zúzott fokhagymát adunk hozzá. Hagyjuk kihűlni.

2. Ha a sárgaborsó megpuhult, akkor hozzáöntjük a rántást. Őrölt fekete borssal ízesítjük és tehetnünk bele még fokhagymát is. Tej hozzáadásával beállítjuk a főzelék sűrűségét és készre forraljuk.

Az elkészült főzeléket tükörtojással kínáljuk. Tetejére pirospaprikát és metélőhagymát is szórhatunk.