• Vagány Receptek e-book
  • Életmódváltó Csomag - Étrend és Receptek
  • Megjelent könyveim
  • Fitnesz édességek könyv
  • Enni és Fogyni ebook

Sótésztában sült citromos-kakukkfüves csirkemell

Sótésztában sült citromos-kakukkfüves csirkemell
Sótésztában sült citromos-kakukkfüves csirkemell
Sótésztában sült citromos-kakukkfüves csirkemell
Sótésztában sült citromos-kakukkfüves csirkemell
Sótésztában sült citromos-kakukkfüves csirkemell
Sótésztában sült citromos-kakukkfüves csirkemell
Sótésztában sült citromos-kakukkfüves csirkemell
Sótésztában sült citromos-kakukkfüves csirkemell
Fő kategória:
Árszint:olcsó hozzávalók

Sótétésztakérget készíteni sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk. Segítségével a benne sült ételek (legyen az bármilyen hús, hal vagy zöldség) nemcsak sokkal intenzívebb ízűek lesznek, hanem sokkal omlósabbak is. Mivel nagyon látványos, vendégváráshoz is tökéletes választás.

 

Hozzávalók (2 személyre):

2 db csirkemell filé

őrölt fekete bors

½ citrom reszelt héja

2 ek. vaj

2 db fokhagyma

1 marék kakukkfű

 

a sótésztakéreghez:

400 g só

400 g finomliszt

2 db tojásfehérje

2 dl viz

 

Elkészítés:

1.  Először elkészítjük a fűszervajat. Ehhez a vajat kissé felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a lemorzsolt kakukkfüvet. Ízesítjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával és fél citrom reszelt héjával.

2. A húst megtisztítjuk, majd enyhén sózzuk és borsozzuk (a sótésztakéregtől sós lesz). Egy serpenyőben elősütjük úgy, hogy az előkészített fűszerese vajból egy keveset felhasználunk.  Ha már a húsok mindkét oldala kérget kapott a sütéstől, akkor levesszük a tűzről és megkenjük a fűszeres vajjal. Félretesszük.

3. A sótésztakéreg elkészítéséhez a sót és a lisztet egy tálban összekeverjük. Hozzáadunk 2 tojásfehérjét és 2 dl vizet, majd az egészet összegyúrjuk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk. A tésztát kettévágjuk és a két lap közepére egy-egy vajas csirkét teszünk, majd mindkettőt külön belecsomagoljuk a sókéregbe. Így két nagy batyut fogunk kapni, melyet sütőpapírral bélelt tepsire teszünk és előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.

Ezután kivesszük és kb. 15-20 percet pihentetjük, csak ezután törjük fel a sókérget.

Rizzsel vagy salátával tálaljuk az omlós csirkénket.

Szerző: Földi Rita

Földi Rita: szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger

Fitnesz blogomon bebizonyítom, hogy a diétás ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak. Felejtsd el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket! Ha neked is hiányzik a diétából az édesség, a sütemény, akkor jó helyen jársz!

Segítek neked, hogy finom ételekből állíthasd össze a diétás étrendedet, megmutatom, hogyan lehetsz hosszú távon karcsú és tippeket adok ahhoz, hogy az evésen kívül másban is megtaláld a boldogságot. Olvasd el a cikkeimet, nézd meg a receptjeimet, de előbb ismerj meg jobban, ha pedig kérdésed van, üzenj nekem itt!