Fő kategória: | vendégvárók, zöldséges ételek |
Étkezés: | reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora |
Szezon: | tavaszi |
Alkalom: | húsvét |
Elkészítési nehézség: | könnyű |
Elkészítési idő: | max. 60 perc |
Speciális összetevő: | fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes, tojásmentes, húsmentes |
Népszerű témák: | fogyókúrás ételek, diétás nassolnivaló, sütés nélkül, villámgyors receptek elfoglalt embereknek, testépítős ételek |
Árszint: | olcsó hozzávalók |
Spenótos túrókrém
Egy könnyen elkészíthető fehérjedús krém, nemcsak testépítőknek. Kenheted kenyérre, de zöldségmártogatósnak is nagyon finom, vagy fogaszthatod házi ropival is.
Hozzávalók (kb. 8 adag)
170 g friss spenót
125 g natúr krémsajt (Tolle)
olívaolaj
só
őrölt feketebors
1 csipet őrölt szerecsendió
80 g főzőtejszín 21%-os
250 g túró
1 csomó petrezselyemzöld
Elkészítés
1. A spenótot megtisztítjuk, szárait letépkedjük és felaprítjuk nagyobb darabokra.
2. Kevés olívaolajon a fűszerekkel megfonnyasztjuk.
3. Ezután aprítógépbe tesszük a krémsajttal és a tejszínnel együtt. Összekeverjük.
4. Kézzel hozzákeverjük a túrót és a finomra vágott petrezselymet is.
Hűtőben 1-2 óráig tároljuk, hogy összeérjenek az ízek és kicsit sűrűbb legyen.