Life and Trend

Földi Rita online magazinja

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Sült csirkemell kapros-joghurtos uborkasalátával (alakbarát, gluténmentes, low carb)

Sült csirkemell kapros-joghurtos uborkasalátával (alakbarát, gluténmentes, low carb)
Fő kategória:szárnyas ételek
Étkezés:ebéd, vacsora
Szezon:nyári
Alkalom:grill party
Elkészítési nehézség:könnyű
Elkészítési idő:max. 30 perc
Speciális összetevő:tojásmentes, fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes
Népszerű témák:Enni és Fogyni módszer, villámgyors receptek elfoglalt embereknek, testépítős ételek
Árszint:közepes árkategóriájú hozzávalók

Sült csirkemell kapros-joghurtos uborkasalátával (alakbarát, gluténmentes, low carb)

Ebben a könnyű, nyári, alacsony kalóriatartalmú finomságban az uborkasaláta van a főszerepben. Ízével tökéletesen kifejezi a nyári életérzést. Fogyaszthatjuk csirke helyett hal mellé is. Gyorsan elkészíthető, könnyű vacsorának ajánlom.

 Hozzávalók (2 adag)

  • 300 g csirkemell filé 
  • sültcsirke fűszersó
  • 2 tk. olívaolaj

a salátához:

  • 1 nagyobb darab kígyóuborka 
  • 1-2 szál újhagyma
  • 2 pohár natúr joghurt
  • 1 marék finomra vágott kapor
  • őrölt fehér bors

 Elkészítés

1.  A csirkemellet megtisztítjuk és felkockázzuk, majd befűszerezzük. Kevés olajon, kerámia serpenyőben pirosasra sütjük úgy, hogy időnként egy kevés vizet is öntünk alá, hogy szaftos legyen a hús.

2. Az uborkát megmossuk és vékony félkarikára vágjuk. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk és alaposan összekeverjük. 5 percet állni hagyjuk.

Közben felaprítjuk a kaprot és az újhagymát karikára vágjuk. Végül az összes hozzávalót belekeverjük a joghurtba. Egyből fogyaszthatjuk is.

 

1 adag (120 g sült csirkemellel) tartalmaz:

Energia: 259 kcal

Fehérje: 37 g

Szénhidrát: 14 g

Zsír: 7 g