Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Sütés nélküli csokis pite sárgabarackkal és mogyoróval

Sütés nélküli csokis pite sárgabarackkal és mogyoróval
Sütés nélküli csokis pite sárgabarackkal és mogyoróval
Sütés nélküli csokis pite sárgabarackkal és mogyoróval
Sütés nélküli csokis pite sárgabarackkal és mogyoróval
Sütés nélküli csokis pite sárgabarackkal és mogyoróval
Fő kategória:desszertek
Szezon:nyári, szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség:könnyű
Elkészítési idő:max. 30 perc
Speciális összetevő:tojásmentes, húsmentes
Népszerű témák:sütés nélkül
Árszint:közepes árkategóriájú hozzávalók

Sütés nélküli csokis pite sárgabarackkal és mogyoróval

Selymes, lágy csokoládékrém, gyümölccsel és ropogós mogyoróval. Nagyon csokis és nagyon finom. Ami pedig a legjobb, hogy nem is kell bekapcsolnod hozzá a sütőt. Gyerekjáték elkészíteni. De leginkább azon fogsz meglepődni, hogy eddig miért nem készítettél még ilyet.

Hozzávalók

(25 cm átmérőjű piteformához)

az alaphoz:

  • 300 g Győri Édes Zabfalatok
  • 100 g puha vaj
  • 2 ek. kakaópor

a töltelékhez:

  • 200 g étcsokoládé
  • 200 ml tejszín (30% zsírtartalmú OKÉ habtejszínt használtam)
  • 4 ek. kristálycukor
  • 1 tk. vaj

a díszítéshez:

  • 6 db sárgabarack (szezonnak megfelelően eper vagy málna is tökéletes)
  • egy marék natúr mogyoró, vagy mandula

Elkészítés

1. Elővesszük a piteformánkat. A legjobb, ha olyan piteformánk van, amelynek az alja kivehető. Ez a legjobb ehhez a csokis pitéhez, mert így a végén gond nélkül ki tudjuk majd emelni a megdermedt csokis réteget is.

A csokit törjük apró kockákra.

A gyümölcsöt mossuk meg és szárítsuk meg.

A mogyorót vagy mandulát pedig vágjuk durvára. 

2. A zabkekszet kimérjük és aprítógépben morzsává alakítjuk. Hozzáadjuk a kakaóport és elkeverjük. A vajat egy kicsit olvasszuk meg, (ha nem szobahőmérsékletű) és úgy adjuk a keksz morzsához. Kézzel alaposan dolgozzuk el.

Az így kapott masszát egyenletesen terítsük el a piteforma aljában. Egy kanál segítségével simítsuk le a kekszalapot, majd tegyük be a hűtőbe 15 percre, hogy megdermedjen.

3. Addig készítsük el az ún. ganache-t (ejtsd: gánás), mely nem más, mint egy selymes, lágy csokoládékrém. Alapja a jó minőségű csokoládé, melyhez tejszínt kevernek.

Egy lábosban forrósítsuk fel a tejszínt, adjuk hozzá a cukrot. Apránként, kevergetés közben adagoljuk hozzá a kockákra tördelt csokoládét. Kevergessük addig, amíg egynemű, homogén, sötétbarna masszát nem kapunk. 

A végén keverjünk hozzá egy kis darabka vajat is. 

4. Ezt a finom masszát még forrón öntsük rá a kekszalapunkra. A piteformát megmozgatva egyenletesen eloszlatjuk a csokikrémet.

Helyezzük rá a gyümölcsöt, valamint a durvára vágott mogyorót vagy mandulát.

A pite felszeleteléséhez meg kell várnunk, amíg megdermed a csokoládé. Tegyük be ismét a hűtőbe 10 percre. Utána csak emeljük a ki a formából és már szeletelhetjük is.