Life and Trend

Földi Rita online magazinja

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Szőlővel töltött sült alma

Szőlővel töltött sült alma
Szőlővel töltött sült alma
Szőlővel töltött sült alma
Szőlővel töltött sült alma
Szőlővel töltött sült alma
Szőlővel töltött sült alma
Szőlővel töltött sült alma
Szőlővel töltött sült alma
Szőlővel töltött sült alma
Fő kategória:desszertek
Étkezés:uzsonna
Szezon:őszi, téli
Elkészítési nehézség:könnyű
Elkészítési idő:max. 30 perc
Speciális összetevő:tojásmentes, húsmentes, fehér liszt mentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
Népszerű témák:Enni és Fogyni módszer, diétás nassolnivaló, villámgyors receptek elfoglalt embereknek
Árszint:olcsó hozzávalók

Illatos, forró sült alma az ősz kincseivel

 Hozzávalók (3 adag)

  • 3 db alma
  • 2 ek. méz
  • 1 tk. vaj
  • őrölt fahéj
  • őrölt szegfűszeg
  • őrölt kardamom
  • 2 marék dió
  • 2 marék szőlő 

 Elkészítés

1. A diót durvára vágjuk, a szőlőszemeket félbe és ki is magozzuk.

2.  Az alma felső részét levágjuk. Kiszedjük a magházat és egy karalábévájó vagy egy kiskanál segítségével az alma belső részét egy tálba kanalazzuk.

3. A kikanalazott almához hozzákeverjük a mézet, a vajat és a fűszereket, majd összemelegítjük az egészet, hogy a vaj és a méz is felolvadjon.

Ezt turmixgépben vagy aprítógépben pépesítjük. Hozzákeverjük a kimagozott szőlő felét, de ezt már nem turmixoljuk, csak összekeverjük.

4.  Az előkészített almákat egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Megszórjuk őrölt fahéjjal és meglocsoljuk egy kevés mézzel. Belekanalazzuk az almás pépet és a tetejét megszórjuk a felaprított dióval. Az almák köré szórjuk a maradék szőlőt.

200 C fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.

Mentés

Mentés