Konyha: | magyar |
Fő kategória: | desszertek |
Étkezés: | reggeli, uzsonna |
Szezon: | szezonfüggetlen |
Alkalom: | karácsony |
Elkészítési nehézség: | könnyű |
Elkészítési idő: | max. 60 perc |
Speciális összetevő: | húsmentes |
Népszerű témák: | karácsonyi sütemények |
Árszint: | közepes árkategóriájú hozzávalók |
Túrós guba vanília pudinggal
Miért nem mákos guba? Egyszerű a válasz: mert nem szeretem a mákot. Ezért készítem inkább a túrós változatot, mely vanília pudinggal az igazi.
Hozzávalók (4 személyre)
- kb. 7 db szikkadt kifli
- 500 g tehéntúró
- 8 dl tej
- 20 g vaníliás cukor
- 5-6 ek. kristálycukor
- 3 csipet őrölt fahéj
- ízlés szerint mazsola
- ízlés szerint Baileys
- vanília ízű puding
Elkészítés
1. A tejet felmelegítjük a cukorral. Belekeverjük a fahéjat.
2. A kifliket karikára vágjuk és néhány percig sütőben sütjük, hogy ropogósabbak legyenek.
3. Kivajazunk egy hőálló tálat és a cukros tejbe belemártva (vagy azzal leöntve) beletesszük a kifli karikákat. Baileys krémlikőrrel is nyugodtan meglocsolhatjuk a kifliket, nagyon finom lesz tőle.
Ha egy réteget leraktunk, akkor rászórjuk a túrót és ízlés szerint a mazsolát. Vaníliás cukorral megszórjuk, majd rátesszük a következő réteg áztatott kiflit is.
Előmelegített sütőben 200 C fokon kb. 30 percig sütjük. Ha elkészült, akkor vanília ízű pudingot csurgatunk a tetejére.