• Vagány Receptek e-book
  • Életmódváltó Csomag - Étrend és Receptek
  • Megjelent könyveim
  • Fitnesz édességek könyv
  • Enni és Fogyni ebook

Újhagymàs gombakrémleves (alakbarát)

Újhagymàs gombakrémleves (alakbarát)
Konyha:magyar
Fő kategória:levesek
Étkezés:ebéd
Elkészítési nehézség:könnyű
Elkészítési idő:max. 30 perc
Speciális összetevő:fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, tojásmentes, húsmentes
Népszerű témák:street food ételek, testépítős ételek, fogyókúrás ételek
Árszint:olcsó hozzávalók

Újhagymàs gombakrémleves (alakbarát)

A forró krémleves nagyon jól tud esni a hideg időkben. A zöldhagymával igazán frissítő, energetizáló levest kapunk. 

 Hozzávalók (3-4 személyre)

  • 500 g csiperkegomba
  • 2 db újhagyma
  • 1 ek. vaj
  • 1 ek. zabpehelyliszt
  • őrölt fehér bors
  • zöldségalaplé
  • 1,5 dl 10%-os főzőtejszín
  • 1 csomó metélőhagyma

a tálaláshoz: teljes kiőrlésű kenyér és karikára vágott újhagyma

Elkészítés

1. A gombát megtisztítjuk és lereszeljük a sajtreszelő kisebbik lyukán.

2. A vajat felforrósítjuk és megdinszteljük rajta a tisztított, karikára vágott újhagymát.

3.Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk és elpárologtatjuk róla az összes vizet. Ezután megszórjuk a zabpehelyliszttel, rövid ideig pirítjuk, végül hideg alaplével felöntjük. Elkeverjük és kiforraljuk.

4. Ezután botmixerrel pépesítjük az egészet. Hozzáadjuk a tejszínt és ezzel is átforraljuk. A legvégén finomra vágott metélőhagymával is megszórjuk.

Pirított kenyérkockákkal és karikára vágott újhagymával tálaljuk.

Szerző: Földi Rita

Földi Rita: szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger

Fitnesz blogomon bebizonyítom, hogy a diétás ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak. Felejtsd el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket! Ha neked is hiányzik a diétából az édesség, a sütemény, akkor jó helyen jársz!

Segítek neked, hogy finom ételekből állíthasd össze a diétás étrendedet, megmutatom, hogyan lehetsz hosszú távon karcsú és tippeket adok ahhoz, hogy az evésen kívül másban is megtaláld a boldogságot. Olvasd el a cikkeimet, nézd meg a receptjeimet, de előbb ismerj meg jobban, ha pedig kérdésed van, üzenj nekem itt!