• Vagány Receptek e-book
  • Életmódváltó Csomag - Étrend és Receptek
  • Megjelent könyveim
  • Fitnesz édességek könyv
  • Enni és Fogyni ebook

Zabpelyhes tejbegríz tönköly búzadarából

Zabpelyhes tejbegríz tönköly búzadarából
Zabpelyhes tejbegríz tönköly búzadarából
Konyha:magyar
Fő kategória:desszertek
Étkezés:reggeli, ebéd
Szezon:tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség:közepes
Elkészítési idő:max. 30 perc
Speciális összetevő:fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, tojásmentes, húsmentes
Népszerű témák:fogyókúrás ételek, diétás nassolnivaló, villámgyors receptek elfoglalt embereknek, testépítős ételek
Árszint:olcsó hozzávalók

Zabpelyhes tejbegríz tönköly búzadarából

Gyors desszert vagy reggeli sietős hétköznapokra

Annak ellenére, hogy különösebben nem voltam oda a tejbegrízért gyerekkoromban sem, a napokban valamiért ellenállhatatlan vágyat éreztem arra, hogy délutáni nasiként elfogyasszak egy ilyen tejes finomságot. A mellette szóló érvek között szerepelt az is, hogy tudtam, hogy nagyon gyorsan elkészül.

Sajnos a búzadara miatt elég sok kalóriát tartalmaz a hagyományos verzió, ezért kitaláltam egy-két trükköt arra, hogy még beleférhessen a diétámba. A tej egy részét vízzel helyettesítettem, a búzadara pedig tönköly búzadara lett, melyet zabpehellyel egészítettem ki. A végeredmény szerintem finomabb lett, mint a hagyományos tejbegríz.

 

 Hozzávalók (2 adag)

  • 200 ml laktózmentes tej (1,5 %-os)
  • 200 ml víz
  • 25 g teljes kiőrlésű, finomszemű zabpehely
  • 15 g teljes kiőrlésű tönköly búzadara
  • 10 g xilit
  • + folyékony stevia ízlés szerint
  • a szóráshoz:
  • 3 g cukormentes, zsírszegény kakaópor és 1 csipet fahéj (ínyenceknek őrölt kardamom)

 Elkészítés

1.  A búzadarát, a zabpelyhet és a xilitet egy tálban kimérjük, majd az egészet összekeverjük.

2. A tejet és a vizet egy nyeles lábosba összeöntjük és felforraljuk. Steviaval beállítjuk az édességet.

3. Egy evőkanál segítségével beleszórjuk a zabpelyhes keveréket, úgy hogy lassan, kanalanként szórjuk bele, így nem lesz csomós. Folyamatos kevergetés mellett (közepes hőfokon) felére forraljuk, de legyen még folyós, amikor kiöntjük a tálba.

Megszórjuk a tetejét kakaóporral, fahéjjal, és ha langyosra hűlt, akkor már fogyaszthatjuk is.

 

1 adag tartalmaz:

Energia: 130 kcal

Fehérje: 6 g

Szénhidrát: 22 g

Zsír: 3 g

Mentés

Mentés

Mentés

Szerző: Földi Rita

Földi Rita: szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger

Fitnesz blogomon bebizonyítom, hogy a diétás ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak. Felejtsd el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket! Ha neked is hiányzik a diétából az édesség, a sütemény, akkor jó helyen jársz!

Segítek neked, hogy finom ételekből állíthasd össze a diétás étrendedet, megmutatom, hogyan lehetsz hosszú távon karcsú és tippeket adok ahhoz, hogy az evésen kívül másban is megtaláld a boldogságot. Olvasd el a cikkeimet, nézd meg a receptjeimet, de előbb ismerj meg jobban, ha pedig kérdésed van, üzenj nekem itt!