Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Szavazás

Leginkább milyen recepteket szeretnél látni az oldalon?

Szavazok

Zöldfűszeres juhtúróval töltött gombafejek kuszkusszal

Zöldfűszeres juhtúróval töltött gombafejek kuszkusszal
Zöldfűszeres juhtúróval töltött gombafejek kuszkusszal
Zöldfűszeres juhtúróval töltött gombafejek kuszkusszal
Konyha:keleti
Fő kategória:zöldséges ételek
Étkezés:ebéd
Szezon:tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség:könnyű
Elkészítési idő:max. 30 perc
Speciális összetevő:fehér cukor mentes, tojásmentes, húsmentes
Népszerű témák:Enni és Fogyni módszer, villámgyors receptek elfoglalt embereknek, testépítős ételek
Árszint:közepes árkategóriájú hozzávalók

Zöldfűszeres juhtúróval töltött gombafejek kuszkusszal

 Hozzávalók (2 adag)

  • 6 db csiperkegomba
  • őrölt fekete bors
  • őrölt fehér bors
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • friss bazsalikom levelek
  • 100 g juhtúró
  • 60 g tejföl (12%-os)
  • 50 g light sajt
  • 1 tk. olívaolaj
  • 60 g kuszkusz

 Elkészítés

1.  A gombát megtisztítjuk, a tönköt kivágjuk és alaposan sózzuk, borsozzuk, majd lefelé fordítva 5 percig állni hagyjuk.

2. Közben elkészítjük a tölteléket. Ehhez finomra vágjuk a petrezselymet, a bazsalikomot, és összekeverjük a juhtúróval, a tejföllel, sóval és őrölt fehér borssal. Az így kapott tölteléket a visszafordított, hőálló tálba helyezett gombafejekbe kanalazzuk.

3. A mozzarellát felszeleteljük és mindegyik töltött gomba tetejére teszünk egy szeletet. 200 C fokra előmelegített sütőben (grill fokozaton) addig sütjük, míg a sajt meg nem pirul a tetején.

Főtt kuszkusszal tálaljuk, melyet a csomagoláson található instrukciók alapján készíthetünk el.

 

kuszkusz nélkül 1 adag (170 g) tartalmaz: 

Energia: 349 kcal

Fehérje: 19 g

Szénhidrát: 5 g

Zsír: 17 g