Fő kategória: | szárnyas ételek |
Étkezés: | ebéd |
Szezon: | tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen |
Elkészítési nehézség: | könnyű |
Speciális összetevő: | laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, fehér cukor mentes, fehér liszt mentes |
Árszint: | olcsó hozzávalók |
Zsályás-mustáros sült csirkeszárny
Zsálya, mustár és fokhagyma. Tökéletes hármas csirkeszárny pácolásához.
Miért szeretjük a zsályát?
A zsálya nemcsak fűszernövény, hanem valódi gyógynövény is. Főzetét izzadás csökkentésére, a tejelválasztás elapasztására, valamint szédülés, depresszió, menstruációs rendellenességek és a belső szervek zavarainak enyhítésére javasolják. A zsálya segíti a zsíros ételek emésztését is. /Forrás/
A konyhában bátran használjuk húsételekhez, adhatjuk halhoz, tésztához és burgonyás vagy paradicsomos ételekhez is.
Próbáljuk ki ezzel a finom zsályás-mustáros sült csirkeszárny recepttel!
Hozzávalók (2-3 személyre)
6 db csirkeszárny
8 db zsályalevél
3 db fokhagyma
4 ek. mustár
2 ek. olívaolaj
só
őrölt fekete bors
Elkészítés
1. A friss zsályaleveleket megmossuk és felaprítjuk. Egy keverőtálba tesszük és hozzáadjuk a mustárt, az olajat és a fűszereket. Alaposan elkeverjük.
2. A csirkeszárnyakat megtisztítjuk és enyhén besózzuk. 5 percet állni hagyjuk, majd összekeverjük a páccal.
1-2 órát hűtőben pácoljuk, majd előmelegített sütőben, 180 C fokon ropogósra sütjük úgy, hogy egy dl vizet öntünk alá félidőben.
Párolt rizzsel tálaljuk.