Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Alakbarát gyömbéres paprikás csirke

Alakbarát gyömbéres paprikás csirke Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: szilveszter, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc

Tükörtojásos szendvics (alias Rita szendzsó)

Tükörtojásos szendvics (alias Rita szendzsó) Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: reggeli
Szezon: téli, szezonfüggetlen, tavaszi, nyári, őszi
Alkalom: karácsony, újév, húsvét
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 15 perc

Diétás csirkeleves

Diétás csirkeleves Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: téli, szezonfüggetlen
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc

Bolognai spagetti

Bolognai spagetti
Bolognai spagetti
Bolognai spagetti
Konyha:mediterrán
Fő kategória:tészták
Étkezés:ebéd
Szezon:szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség:könnyű
Elkészítési idő:max. 30 perc
Speciális összetevő:fehér cukor mentes
Népszerű témák:villámgyors receptek elfoglalt embereknek
Árszint:olcsó hozzávalók

Bolognai spagetti

Nagyon egyszerű elkészíteni, mégis sokan inkább az előre elkészített bolti alaphoz nyúlnak, melynek semmi köze nincs az igazi bolognai spagettihez. Próbáljuk ki inkább ezt a receptet!


Hozzávalók:

500 g darált sertéslapocka

1 ek. olívaolaj

6-8 db koktélparadicsom

1 db vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

500 g Happy Frucht paradicsompüré

őrölt fekete bors

bazsalikom (lehetőleg friss)

oregánó (lehetőleg friss)

2 dl víz vagy alaplé

a tésztához:

durum spagetti tészta

víz


Elkészítés:

1. A vöröshagymát megtisztítjuk és felkockázzuk. Olívaolajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk és lepirítjuk. Ez kb. 10-15 perc is lehet. Ha lepirult, akkor kevés alaplével vagy vízzel felöntjük és fedő alatt is rövid ideig pároljuk. Ezt a műveletet többször is megismételhetjük, így szaftosabb lesz a hús. A vége felé tegyünk bele egy gerezd fokhagymát is.

2. Amíg a hús puhul, addig egy másik lábosban felmelegítjük a paradicsompürét. Ízesítjük sóval, borssal, olívaolajjal és a száraz fűszerekkel. Felforraljuk, majd félretesszük. Ilyenkor adjuk hozzá a friss fűszernövényeket, egy gerezd fokhagymát és a félbe vágott paradicsomokat.

3. Amikor a hús elkészült akkor ráöntjük az elkészített mártást és alaposan összeforgatjuk. Néhány percig tovább főzzük még, és kész is van.

4. A tésztát sós vízben kifőzzük. Lecsepegtetjük és összekeverjük a bolognai raguval.

Sajttal és friss bazsalikomlevéllel tálaljuk.