Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Vargabéles meggyöntettel

Vargabéles meggyöntettel Konyha: magyar
Fő kategória: desszertek
Étkezés: tízórai, uzsonna
Alkalom: Valentin-nap, húsvét, karácsony, szilveszter, újév, farsang
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 120 perc

Rizsfelfújt málnaöntettel (rizskoch)

Rizsfelfújt málnaöntettel (rizskoch) Konyha: magyar
Fő kategória: desszertek
Étkezés: uzsonna, tízórai
Szezon: tavaszi, nyári
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc

Trikolor paradicsomos-cukkinis penne mini mozzarellával

Trikolor paradicsomos-cukkinis penne mini mozzarellával Konyha: mediterrán
Fő kategória: tészták
Szezon: téli, szezonfüggetlen, tavaszi, nyári, őszi
Elkészítési idő: max. 15 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, húsmentes
Népszerű témák: Enni és Fogyni módszer, villámgyors receptek elfoglalt embereknek

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Camembert sajttal töltött sült alma

Camembert sajttal töltött sült alma
Camembert sajttal töltött sült alma
Fő kategória:vendégvárók, előételek
Étkezés:ebéd, vacsora
Szezon:őszi
Alkalom:húsvét, Halloween, Márton-nap, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség:könnyű
Elkészítési idő:max. 30 perc
Speciális összetevő:húsmentes, fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes, tojásmentes
Árszint:közepes árkategóriájú hozzávalók

Camembert sajttal töltött sült alma

Mit szólnál egy különleges őszi vacsorához? Készíts Camembert sajttal töltött sült almát! Előételnek is tökéletes.


Hozzávalók (3 személyre):

3 db alma

2 csomag camembert sajt

1 marék dió

½  citrom leve

2 ek metélőhagyma

worchester szósz

2 ek. vaj

1 nagyobb gerezd fokhagyma


Elkészítés:

1. A vajat kissé felolvasztjuk, és habverővel habosra keverjük. Belekeverjük egy fakanállal az 1 cm-es kockákra vágott camembert sajtot. Sózzuk, worchester szósszal, zúzott fokhagymával és citromlével ízesítjük. Majd az egészet szitán áttörjük, hogy egy sokkal lágyabb krémet kapjunk. Ezt a krémet és a maradék durvább részeket három részre szedjük. Az egyikbe snidlinget keverünk, a másikba száraz serpenyőben elősütött és durvára aprított diót, a harmadikba lehet apró almakockákat, vagy maradhat üresen is.

2. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, és a magházat kiszúrjuk. Nem kell teljesen, hogy ne folyjon ki a sajt a sütésnél. A felső egyharmadát levágjuk az almának, és belsejét karalábévájóval kiszedjük, hogy minél több töltelék férjen bele.

Amíg az almákkal dolgozunk, tároljuk citromos vízben, hogy ne barnuljanak meg.

3. Végül a háromféle tölteléket belekanalazzuk a lecsöpögtetett almákba, rátesszük az alma fedelét és kivajazott tepsibe tesszük. Légkeveréses sütőben kb. 20 percig sütjük.

A megsült almákat kihűtjük, tetejét snidlinggel megszórjuk.