Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Palócleves

Palócleves Konyha: magyar
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: téli, szezonfüggetlen, nyári, őszi
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési idő: max. 60 perc

Fűszeres húsos sertés bordacsont magyarosan

Fűszeres húsos sertés bordacsont magyarosan Konyha: magyar
Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: újév, grill party, vasárnapi ebéd
Speciális összetevő: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, laktózmentes

Gyulaival töltött sertéskaraj

Gyulaival töltött sertéskaraj Konyha: magyar
Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, szilveszter, újév, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű

Carbonara spagetti

Carbonara spagetti
Carbonara spagetti
Konyha:mediterrán
Fő kategória:tészták
Étkezés:ebéd
Szezon:szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség:könnyű
Elkészítési idő:max. 30 perc
Speciális összetevő:fehér cukor mentes
Népszerű témák:villámgyors receptek elfoglalt embereknek
Árszint:közepes árkategóriájú hozzávalók

Carbonara spagetti

A kedvenc olasz tésztám receptjét osztom meg veletek, melyet kb. 20 perc alatt el lehet készíteni. Nagyon laktató és nagyon finom.

Mielőtt a zacskós carbonara alaphoz nyúlnánk, gondoljuk végégig, hogy mennyi tartósítószer van benne. Ugyanannyi idő alatt egészségesebben is elkészíthetjük. Ráadásul sokkal finomabb is.

Sokan tartanak attól, hogy a tojás kicsapódik és elrontják ezt az egyszerű tésztát. Őszintén szólva, én még sohasem jártam így, pedig már jó párszor elkészítettem ezt a receptet. (Vannak időszakok, mikor minden héten  legalább egyszer van carbonara spagetti - na ilyenkor látszódik, hogy nincs sok időm- Ha egyszer csinálnék, egy listát olyan ételekről, melyek az elfoglalt embereknek szólnak, akkor a carbonara spagetti biztosan az első helyen lenne.)


Hozzávalók (4 személyre):

spagetti tészta

szalonna (pl. kenyérszalonna vagy valamilyen zsírosabb fajta keverve kolozsvári szalonnával) esetleg sonka

1 nagyobb fej vöröshagyma

5-6 gerezd fokhagyma

1 csomó petrezselyemzöld

2 tojás sárgája

2,5 dl Oké habtejszín (30 %-os, nem növényi)

őrölt feketebors

0,5 dl tej

bazsalikom

oregánó

 

Elkészítés:

1. A tésztát sós vízben al dentére főzzük. Lecsepegetjük és félre tesszük.

2. A szalonnát ropogósra pirítjuk a saját zsírjában. Félidőben hozzáadjuk a kockára vágott vöröshagymát, és 2 gerezd fokhagymát. Az egészet összepirítjuk.

3. A tojások sárgáját elkeverjük a habtejszínnel. (Sokan használnak főzőtejszínt, de én a habtejszínre esküszöm, ugyanis sokkal krémesebb lesz tőle a szósz.)

Sózzuk (a szalonna is sós) és borsozzuk. Megszórjuk bazsalikommal és oregánóval is (ezek lehetnek szárítottak is).

4. A szalonnás hagymát a legnagyobb lángon sütjük, és ekkor tesszük bele a habtejszínes keveréket. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. Hozzáadjuk a maradék zúzott fokhagymát, és a tejet. Mártás állagúra forraljuk. Ha túlságosan besűrűsödne, akkor adjunk még hozzá egy kevés tejet.

5. Végül összekeverjük a kifőtt tésztával. Megszórhatjuk reszelt sajttal is, (parmezán sajt az igazi) és készíthetünk hozzá egy fokhagymás olajat is úgy, hogy a zúzott fokhagymát olívaolajjal összekeverjük és ezzel meglocsoljuk a tésztát.