Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Minestrone - olasz zöldségleves

Minestrone - olasz zöldségleves Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: tojásmentes, húsmentes

Bolognai spagetti

Bolognai spagetti Konyha: mediterrán
Fő kategória: tészták
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Csontleves májgombóccal

Csontleves májgombóccal Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: téli, szezonfüggetlen
Alkalom: vasárnapi ebéd, karácsony, újév, húsvét
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: min. 120 perc

Fitnesz gyros sült krumpli helyett padlizsánnal

Fitnesz gyros sült krumpli helyett padlizsánnal
Konyha:mediterrán
Fő kategória:szárnyas ételek
Étkezés:ebéd, vacsora
Szezon:nyári
Elkészítési nehézség:könnyű
Elkészítési idő:max. 30 perc
Speciális összetevő:gluténmentes, tojásmentes, fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, laktózmentes
Árszint:közepes árkategóriájú hozzávalók

Fitnesz gyros sült krumpli helyett padlizsánnal

Egy könnyű, görög vacsinak ajánlom ezt az ételt. Imádom a gyrost, de a sült burgonya nem éppen diétás. Így e nélkül szoktam elkészíteni, csak salátával. Most viszont volt egy darab padlizsánom és gondoltam, miért ne adnék neki egy esélyt a gyros mellett. Bejött. Nagyon jól pótolja a burgonyát és alacsony kalóriatartamával vacsorára is tökéletes választás.

Hozzávalók (2 adag):

a husihoz:

300 g csirkemell filé

olívaolaj

gyros fűszerkeverék

 

a padlizsánhoz:

1 db nagyobb padlizsán

őrölt fekete bors

 

a görög salátához:

100 g feta sajt (Apetina laktózmentes)

3 db paradicsom

½ kígyóuborka

1 db lilahagyma

bazsalikom

oregánó

olívaolaj

 

Elkészítés:

1.  A húst megtisztítjuk és csíkokra vágjuk. A fűszerkeverékkel és az olívaolajjal összekeverjük és 15 percig állni hagyjuk. Ezután serpenyőben megsütjük.

2. A padlizsánt megmossuk és egy ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőle, melyeket sütőpapírral bélelt tepsire teszünk. Sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk olívaolajjal. 200 C fokra előmelegített sütőben pirosasra sütjük.

3. A görög saláta hozzávalóit felkockázzuk és egy tálban összekeverjük. Érdemes állni hagyni egy kis időre.

 

Tálalásnál piros kaliforniai paprikát adtam még hozzá.