Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Csontleves májgombóccal

Csontleves májgombóccal Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: téli, szezonfüggetlen
Alkalom: vasárnapi ebéd, karácsony, újév, húsvét
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: min. 120 perc

Tükörtojásos szendvics (alias Rita szendzsó)

Tükörtojásos szendvics (alias Rita szendzsó) Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: reggeli
Szezon: téli, szezonfüggetlen, tavaszi, nyári, őszi
Alkalom: karácsony, újév, húsvét
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 15 perc

Őszi császármorzsa

Őszi császármorzsa Konyha: magyar
Fő kategória: desszertek
Étkezés: reggeli, uzsonna
Szezon: őszi
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 15 perc

Fokhagymás-vajas sült csirke, fűszeres burgonyával

Fokhagymás-vajas sült csirke, fűszeres burgonyával
Fokhagymás-vajas sült csirke, fűszeres burgonyával
Fokhagymás-vajas sült csirke, fűszeres burgonyával
Fő kategória:szárnyas ételek
Étkezés:ebéd
Szezon:szezonfüggetlen
Alkalom:karácsony, szilveszter, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség:könnyű
Speciális összetevő:tojásmentes, fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes
Árszint:közepes árkategóriájú hozzávalók

Fokhagymás-vajas sült csirke, fűszeres burgonyával

Egy szaftos csirkemell receptje, melyben a csirke omlósságát a bőre alá benyomkodott fokhagymás vaj és a legvégén rásütött sonka biztosítja.


Hozzávalók (2 személyre):

1 db bőrös csirkemell

4 gerezd fokhagyma

2 ek. vaj

½ csomag sültcsirke fűszersó

2 ek. olívaolaj

4 db burgonya

2 dl alaplé vagy víz

2 szelet Pápai Kőröshegyi sonka

 

Elkészítés:

1. A csirkemellet előkészítés után bedörzsöljük a fűszersóval. A bőrét ujjunk segítségével elválasztjuk a hústól.

2. A vajat összekeverjük 2 db zúzott fokhagymával és egy kanál segítségével benyomkodjuk a csirke bőre alá. Egyenletesen eloszlatjuk. (Tehetünk a vajba fűszernövényeket is.)

Az így elkészített csirkét egy hőálló tálba tesszük, olívaolajjal meglocsoljuk és alaplevet vagy vizet öntönk alá. Beletesszük a maradék fokhagymát. Az egészet alufóliával lefedjük és kb. 1,5 óráig 200 C fokon sütjük. Közben a saját levével időnként meglocsoljuk. Az utolsó fél órában hozzáadjuk a kockára vágott, sültcsirke fűszersóban átforgatott burgonyát is. A végén reteszük a sonka szeleteket és ropogósra pirítjuk.