Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Medvehagymás- sajtkrémes muffin (alakbarát)

Medvehagymás- sajtkrémes muffin (alakbarát) Fő kategória: előételek, vendégvárók
Étkezés: reggeli, uzsonna
Szezon: tavaszi
Alkalom: húsvét
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc

Epres-túrós hajdinapalacsinta

Epres-túrós hajdinapalacsinta Fő kategória: desszertek
Étkezés: reggeli
Szezon: tavaszi, nyári
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: fehér liszt mentes, gluténmentes, húsmentes

Csúsztatott palacsinta puncsmártással

Csúsztatott palacsinta puncsmártással Konyha: magyar
Fő kategória: desszertek
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Francia hagymaleves

Francia hagymaleves
Francia hagymaleves
Fő kategória:levesek
Étkezés:ebéd
Szezon:téli
Alkalom:karácsony, szilveszter, újév, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség:könnyű
Elkészítési idő:max. 30 perc
Speciális összetevő:tojásmentes, húsmentes
Árszint:olcsó hozzávalók

Francia hagymaleves

Kedvenc téli levesem, melyet hétvégékre és az ünnepekre is ajánlok. Csodás élmény és íz világ, mikor a sajt megolvad a forró levesben. Pont így melegíti fel hideg időben a fázós embereket is.

 

Hozzávalók (4 személyre):

4 db nagyobb méretű vöröshagyma

2 szál újhagyma

2 ek. vaj

1 csipet cukor

8 dl húsleves (zöldségalaplé vagy erőleves)

őrölt fehér bors

1 dl száraz fehér bor

1 db szikkadt francia kenyér (vagy kifli)

reszelt trappista sajt (lehet füstölt is)

 

Elkészítés:

1. A megtisztított vöröshagymákat felkarikázzuk és vajon megpároljuk egy lábasban. Egy csipet cukrot szórunk rá a párolás elején.

2. Felöntjük a levessel vagy az alaplével. Sózzuk, őrölt fehér borssal megszórjuk, és miután felforrt hozzáadjuk a bort. Összesen kb. 15 percig főzzük.

3. Levesbetétként a kenyérszeleteket megszórjuk reszelt sajttal és apróra vágott újhagymával, (kockázott füstölt szalonnát is tehetünk rá) és sütőben megsütjük.

A levest forrón tálaljuk a sajtos kenyerekkel. Kínálhatunk még hozzá kockára vágott sajtot is.