Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Vargabéles meggyöntettel

Vargabéles meggyöntettel Konyha: magyar
Fő kategória: desszertek
Étkezés: tízórai, uzsonna
Alkalom: húsvét, karácsony, szilveszter, újév, farsang, Valentin-nap
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 120 perc

Spenótos túrókrém

Spenótos túrókrém Fő kategória: vendégvárók, zöldséges ételek
Étkezés: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
Szezon: tavaszi
Alkalom: húsvét
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc

Snidlinges burgonyakrémleves kolbászchipsszel

Snidlinges burgonyakrémleves kolbászchipsszel Konyha: magyar
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: tavaszi
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Francia rakott burgonya házi kolbásszal

Francia rakott burgonya házi kolbásszal
Francia rakott burgonya házi kolbásszal
Francia rakott burgonya házi kolbásszal
Árszint:olcsó hozzávalók

Francia ihletésű rakott burgonya vajjal, tejszínnel és házi kolbásszal. Finom egytálétel, mely egyszerűen és gyorsan elkészíthető.

Valójában ez egy Anna-burgonya kicsit felturbózva. Az Anna-burgonya köretnek számít, mint ahogyan ebben a receptben már láthattátok. Némi házi kolbásszal (vagy akár házi szalonnával) viszont úgy felturbózhatjuk, hogy főfogásnak is tökéletes. Lehet, hogy ezután majd mindig így készítjük a rakott burgonyát.

Hozzávalók (4 személyre)

6-8 db burgonya

1 db vöröshagyma

200 g házi kolbász

150 g reszelt sajt

3 ek. vaj

250 ml OKÉ habtejszín (vagy más magas zsírtartalmú főzőtejszín)

őrölt fekete bors

őrölt szerecsendió

Elkészítés:

1. A vöröshagymát finomra vágjuk, a kolbászt vékony szeletekre, a sajtot pedig lereszeljük.

2. A tejszínt egy tálba öntjük és ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval. Alaposan elkeverjük.

3. A vajat egy tálkában felolvasztjuk.

4.  A burgonyát megtisztítjuk és 1-2 mm vastag szeletekre vágjuk. Nem szabad beáztatni, mert ekkor elveszítenénk a keményítő ragasztóhatását.

5. Egy hőálló tálat először kevés olvasztott vajjal meglocsolunk, és ebbe helyezzük a burgonyaszeleteket. Megsózzuk, majd ismét meglocsoljuk olvasztott vajjal. Megszórjuk a finomra vágott vöröshagymával, majd ráhelyezzük a karikára vágott kolbászt. Ezután következik még egy réteg burgonya. Sózás, vajas locsolás, majd hagyma, kolbász és ismét burgonya, ameddig el nem fogynak az alapanyagok. A tetejét burgonyával fejezzük be.

Az egészet leöntjük az ízesített tejszínnel, majd rászórjuk a sajtot és 150 C fokos sütőben kb. 30-40 percig sütjük.

# rakott krumpli # francia rakott burgonya # egytálétel # ebédre # egyszerű receptek # francia receptek #magyaros receptek #burgonyás ételek #gluténmentes ételek #gluténmentes recept #anna burgonya #tejszínes burgonya #egyszerű ebéd

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés