Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Brokkolikrémleves

Brokkolikrémleves Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, tojásmentes, húsmentes

Juhtúrós-bazsalikomos ravioli tejszínes gombamártással

Juhtúrós-bazsalikomos ravioli tejszínes gombamártással Konyha: mediterrán
Fő kategória: tészták
Étkezés: ebéd
Szezon: tavaszi, szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 90 perc

Tükörtojásos szendvics (alias Rita szendzsó)

Tükörtojásos szendvics (alias Rita szendzsó) Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: reggeli
Szezon: téli, szezonfüggetlen, tavaszi, nyári, őszi
Alkalom: karácsony, újév, húsvét
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 15 perc

Fűszeres húsos sertés bordacsont magyarosan

Fűszeres húsos sertés bordacsont magyarosan
Fűszeres húsos sertés bordacsont magyarosan
Fűszeres húsos sertés bordacsont magyarosan
Fűszeres húsos sertés bordacsont magyarosan
Fűszeres húsos sertés bordacsont magyarosan
Fűszeres húsos sertés bordacsont magyarosan
Konyha:magyar
Fő kategória:sertés ételek
Étkezés:ebéd
Szezon:szezonfüggetlen
Alkalom:újév, grill party, vasárnapi ebéd
Speciális összetevő:gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, laktózmentes
Árszint:olcsó hozzávalók

Fűszeres húsos sertés bordacsont magyarosan

Sokszor készítek sült oldalast, de ez sokkal finomabb annál. Kevesebb hús van a csonton és így máshogy sül meg. Amerikában népszerűbb a sertésnek ez a része, melyet grilleznek és hozzá barbecue szószt kínálnak, vagy abban is pácolják meg a húst. Én most magyaros fűszerekkel pácoltam, igazi vecsési savanyúsággal és hasábburgonyával kínáltam.

Hozzávalók (2 személyre):

1 nagyobb darab húsos sertés bordacsont

őrölt fekete bors

fokhagyma só

őrölt babérlevél

őrölt rozmaring

fűszerpaprika

morzsolt oregánó

olaj


Elkészítés:

1. A húst megmossuk, megszárítjuk. A fűszereket egy tálban összekeverjük az olajjal, és alaposan bedörzsöljük vele a húst. Érdemes egy éjszakát ebben az olajos pácban állni hagyni.

2. A bepácolt húst másnap (vagy néhány órával később) egy fedeles tálban kezdjük el sütni. Használhatunk cserépedényt vagy fedeles jénai tálat is. Ebben sütjük 200 C fokon kb. 30 percig (egy kevés vizet öntsünk alá), utána levesszük a tál tetejét, hogy ropogósra süljön a husi, és további 10 percig sütjük még grill fokozaton.

Az elkészült húst a csontoknál elvágjuk, hogy kisebb darabokra tudjuk szedni a tálalásnál.

A tálalásnál hasábburgonyát és káposztával töltött almapaprikát kínáltam hozzá a páromnak. Mivel én nem eszem burgonyát a diétám miatt, így nekem főtt kuszkusz és szezámmagos brokkoli volt mellé a köret. Nagyon finom volt. Nyáron grillen is ki fogjuk próbálni!