Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Ponty halászlé

Ponty halászlé Konyha: magyar
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: téli, szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony
Elkészítési nehézség: közepes

Zsályás fokhagymakrémleves

Zsályás fokhagymakrémleves Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: őszi, téli
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, tojásmentes, húsmentes

Egyszerű almakrémes papucs leveles tésztából

Egyszerű almakrémes papucs leveles tésztából Fő kategória: desszertek, vendégvárók
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: őszi, szezonfüggetlen
Alkalom: szilveszter, Halloween
Elkészítési nehézség: könnyű
Speciális összetevő: húsmentes

Gombás pirítós

Gombás pirítós
Étkezés:reggeli
Szezon:szezonfüggetlen
Alkalom:karácsony, szilveszter, újév, húsvét, grill party
Elkészítési nehézség:könnyű
Elkészítési idő:max. 15 perc
Speciális összetevő:húsmentes, fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
Népszerű témák:Enni és Fogyni módszer, street food ételek, villámgyors receptek elfoglalt embereknek, testépítős ételek
Árszint:olcsó hozzávalók
Fő kategória:előételek

Gombás pirítós

Egy igazi napindító reggeli tele ízekkel és energiával. Ugyanakkor könnyű, nem akadályoz abban, hogy elfogyasztása után néhány órával már az ebédet tervezzük. 

 Hozzávalók (2 személyre)

  • 2 db kenyér pirítósnak (teljes kiőrlésű vagy rozskenyér)
  • 6 db csiperkegomba (lehet barna csiperke is)
  • 1 db kisebb vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 szál újhagyma
  • őrölt fekete bors
  • olívaolaj
  • szárított vagy friss bazsalikom
  • szárított vagy friss oregánó

 Elkészítés

1. A vöröshagymát, az újhagymát és a paradicsomot felkockázzuk. A gombát és a fokhagymát vékonyan felszeleteljük.

2. A serpenyőben kevés olajon először a vöröshagymát pirítjuk meg. Félidőben hozzáadjuk a gombát. Sózzuk, borsozzuk. Ha a kiengedett levét már elfőtte a gomba, lepirítjuk és hozzáadjuk az újhagymát.

3. Pár perc pirítás után beletesszük a fokhagymaszeleteket is. Végül a kockázott paradicsomot. Bazsalikommal és oregánóval megszórjuk. Addig pirítjuk, míg a paradicsom kissé megpuhul. Ne főzzük szét teljesen, néhány perc kell csak neki.

4. Pirítóst készítünk, melyet fokhagymával bedörzsölünk. A pirítósra még melegen ráhalmozzuk a gombás ragut.