Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Saláta fűszeres csirkemellel és fokhagymás avokádóöntettel

Saláta fűszeres csirkemellel és fokhagymás avokádóöntettel Konyha: mediterrán
Fő kategória: szárnyas ételek, saláták
Étkezés: ebéd, vacsora
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes, tojásmentes

Pikáns szezámmagos-brokkolis karaj

Pikáns szezámmagos-brokkolis karaj Konyha: keleti
Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: vacsora, ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes

Snidlinges burgonyakrémleves kolbászchipsszel

Snidlinges burgonyakrémleves kolbászchipsszel Konyha: magyar
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: tavaszi
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Gordon bleu pulykamell vajas-petrezselymes sárgarépával és burgonyapürével

Gordon bleu pulykamell vajas-petrezselymes sárgarépával és burgonyapürével
Gordon bleu pulykamell vajas-petrezselymes sárgarépával és burgonyapürével
Gordon bleu pulykamell vajas-petrezselymes sárgarépával és burgonyapürével
Gordon bleu pulykamell vajas-petrezselymes sárgarépával és burgonyapürével
Fő kategória:szárnyas ételek
Étkezés:ebéd
Szezon:szezonfüggetlen
Alkalom:karácsony, szilveszter, húsvét, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség:közepes
Elkészítési idő:max. 60 perc
Speciális összetevő:fehér cukor mentes
Árszint:közepes árkategóriájú hozzávalók

Gordon bleu pulykamell vajas-petrezselymes sárgarépával és burgonyapürével

A Cordon bleu (ejtsd: kordon blő) eredetileg borjúcombból készült, de ma már a pulykamelles verzió elterjedtebb. Akármelyik húst is válasszuk, biztos, hogy egy tökéletes vasárnapi ebéd válhat belőle.

 

Hozzávalók (4 személyre):

800 g pulykamell

4 szelet trappista sajt

4 szelet sonka

tojás, liszt, zsemlemorzsa a panírozáshoz

olaj a sütéshez

a burgonyapüréhez:

300 g burgonya

1 ek. vaj

1 ek. tejföl

1 dl tej

a vajas-petrezselymes sárgarépához:

3 db répa

1 csomó petrezselyem

2 ek. vaj

 

Elkészítés:

1. A sajtot és a sonkát felszeleteljük. A húst előkészítjük, vékony szelteket vágunk belőle. Folpackon kiklopfoljuk, úgy hogy egyforma méretű téglalapokat kapjunk, melyeket majd egymásra tudunk illeszteni. Sózzuk az egyik oldalát és széleit késsel beirdaljuk, hogy sütésnél ne kunkorodjanak fel.

2. A hússzeletekre egy szelet sonkát és egy szelet sajtot teszünk, úgy hogy ne lógjon ki egyik sem. Egy másik rá illő hússzelettel befedjük, és tenyerünkkel összenyomkodjuk. Fogpiszkálóval is meg lehet tűzni.

Ha hosszú hússzelet van, akkor fel is göngyölhetjük. Ekkor elég egy nagyobb hússzelet, melyet fogpiszkálóval rögzítünk.

Rövid időre hűtőbe tesszük.

3. Addig a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Leöntjük róla a vizet. Elkeverjük benne a vajat, hozzáadjuk a tejfölt, a tejet és robotgéppel habosra keverjük. Szükség esetén sózzuk.

4. A húst kivesszük a hűtőből, bécsi módon bundázzuk: liszt+felvert tojás+ zsemlemorzsa. A zsemlemorzsát a végén lerázzuk és rögtön bő forró olajban megsütjük. (180 C fokos olajsütőben kb. 9 perc.) Lecsepegtetjük.

5. A sárgarépát megpucoljuk és felszeleteljük. Sós vízben roppanósra főzzük. Majd egy serpenyőben vajat olvasztunk, rátesszük a lecsepegtetett főtt répát és finomra vágott petrezselyemzölddel átforgatjuk.

Tálalásnál a húst srégen felvágjuk, hogy látszódjon a töltelék.