Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Zöldfűszeres ricottával töltött csirkemell paradicsomos gnocchival

Zöldfűszeres ricottával töltött csirkemell paradicsomos gnocchival Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: téli, szezonfüggetlen, tavaszi, nyári, őszi
Alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: nehéz
Elkészítési idő: max. 60 perc

Klasszikus sajttorta recept karamell öntettel

Klasszikus sajttorta recept karamell öntettel Fő kategória: desszertek
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: Valentin-nap, húsvét, vasárnapi ebéd, karácsony, szilveszter, újév, farsang
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 120 perc

Tejszínes rakott cukkini durum fusilli tésztával

Tejszínes rakott cukkini durum fusilli tésztával Konyha: mediterrán
Étkezés: ebéd
Szezon: téli, szezonfüggetlen, tavaszi, nyári, őszi
Elkészítési idő: max. 60 perc
Elkészítési nehézség: könnyű
Speciális összetevő: fehér cukor mentes

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Hajdinalisztben bundázott zöldségek

Hajdinalisztben bundázott zöldségek
Hajdinalisztben bundázott zöldségek
Hajdinalisztben bundázott zöldségek
Konyha:keleti
Fő kategória:zöldséges ételek
Étkezés:ebéd
Elkészítési nehézség:könnyű
Elkészítési idő:max. 90 perc
Speciális összetevő:fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, húsmentes
Árszint:közepes árkategóriájú hozzávalók

Hajdinalisztben bundázott zöldségek

Indiai nevén pakóra lenne, de csicseriborsóliszt helyett hajdinaliszttel teszteltem. Az eredmény egy könnyű rágcsálni való lett, melyet fogyaszthatunk valamilyen mártással, vagy burgonyapürével is.

Hozzávalók (3-4 személyre)

240 g hajdinaliszt

2 tk. fűszerpaprika

2 tk. őrölt feketebors

2 tk. őrölt római kömény

2 tk majoránna

2 tk. őrölt szerecsendió

1 tk. só

1 l hideg víz

2 db karalábé és 2 db cukkini (ezeken kívül bármilyen zöldséget használhatunk)

étolaj a sütéshez  (vagy ghí)

 

Elkészítés

1.  Összekeverjük a lisztet és a fűszereket. Hozzáadjuk a vizet és csomómentesre keverjük. Palacsintatészta sűrűségűnek kell lennie. Egy órán át állni hagyjuk.

2. A zöldségeket 0,5 cm vékonyra felszeleteljük és besózzuk. 10-15 percig állni hagyjuk.

3. A zöldségeket belemártjuk a tésztába, megforgatjuk, és forró olajban kisütjük. Ha kész, papír szalvétán lecsepegtetjük.