Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Egyszerű almakrémes papucs leveles tésztából

Egyszerű almakrémes papucs leveles tésztából Fő kategória: desszertek, vendégvárók
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: őszi, szezonfüggetlen
Alkalom: szilveszter, Halloween
Elkészítési nehézség: könnyű
Speciális összetevő: húsmentes

Fokhagymás rakott pulykamell cukkínivel és bulgurral (alakbarát)

Fokhagymás rakott pulykamell cukkínivel és bulgurral (alakbarát) Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc

Paradicsomos mozzarella saláta

Paradicsomos mozzarella saláta Konyha: mediterrán
Fő kategória: saláták
Étkezés: reggeli, vacsora
Alkalom: grill party
Szezon: tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű

Héjában sült burgonya vajas retekkel és tzazikivel

Héjában sült burgonya vajas retekkel és tzazikivel
Héjában sült burgonya vajas retekkel és tzazikivel
Héjában sült burgonya vajas retekkel és tzazikivel
Konyha:mediterrán
Fő kategória:zöldséges ételek
Étkezés:ebéd, vacsora
Szezon:tavaszi, nyári
Alkalom:grill party, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség:könnyű
Elkészítési idő:max. 60 perc
Speciális összetevő:fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes, tojásmentes, húsmentes
Árszint:közepes árkategóriájú hozzávalók

Héjában sült burgonya vajas retekkel és tzazikivel  

Nyári vacsorához, vagy akár ebédhez is kitűnő választás ez a könnyű, vegetáriánus étel. Nem vegerátiánusoknak köretként ajánlott, sült hússal vagy sült bacon szalonnával. 


Hozzávalók (4 személyre)

0,5 kg újburgonya

vaj

frissen őrölt tengeri só

frissen őrölt fekete bors

3 db friss kakukkfű ág

3 db friss rozmaring ág

8 db új retek

a tzazikihez:

2 db kígyóuborka

frissen őrölt fekete bors

½ citrom leve

olívaolaj

250 g feta sajt (juhtúróval is ki lehet egészíteni)

300 g kefir

150 g natúr joghurt

4-5 gerezd fokhagyma

 

Elkészítés

1. Az uborkát megmossuk és a sajtreszelő legnagyobb lyukán lereszeljük. Egy edénybe belemorzsoljuk a feta sajtot. Villa segítségével szétnyomkodjuk. Hozzáadjuk a kefirt és a joghurtot. Sóval, borssal, olívaolajjal és citromlével ízesítjük.  Az egészet csomómentesre keverjük, végül hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.

2. A lereszelt uborka levét kinyomkodjuk és beletesszük a kefires keverékbe. Elkeverjük és minimum 1 órára hűtőbe tesszük.

3. Az újburgonyát alaposan megmossuk és egy lábosban sóval puhára főzzük. Ha kész, akkor kihűtjük és cikkekre vágjuk.

4. Az új retket megmossuk, és kisebb darabokra vágjuk. Egy lábosban vajat forrósítunk és ebbe tesszük bele a retket. Sózzuk, borsozzuk és kakukkfűágat teszünk mellé. Barnásra pirítjuk, majd egy tálba kiöntjük és félretesszük. 

5. Ugyanabban a serpenyőben sütjük meg a burgonyát is. Kevés vajat adunk hozzá. Frissen őrölt tengeri sóval és kakukkfűvel megszórjuk. Mellé rozmaring ágat teszünk. Kevergetve pirítjuk.

Melegen tálaljuk, a hideg tzaziki salátával.