Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Rozmaringos sütőtökkrémleves pirított tökmaggal és édesköménnyel

Rozmaringos sütőtökkrémleves pirított tökmaggal és édesköménnyel Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: őszi, téli
Alkalom: Halloween, Márton-nap, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Mediterrán csirkemell bazsalikomos sült burgonyával

Mediterrán csirkemell bazsalikomos sült burgonyával Konyha: mediterrán
Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű

Kijevi jércemell vajas-petrezselymes karottával és burgonyapürével

Kijevi jércemell vajas-petrezselymes karottával és burgonyapürével Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, szilveszter, Valentin-nap, húsvét, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc

Húsvéti luxus vendégváró falatok ínyenceknek (alakbarát módon)

Húsvéti luxus vendégváró falatok ínyenceknek (alakbarát módon)
Húsvéti luxus vendégváró falatok ínyenceknek (alakbarát módon)
Húsvéti luxus vendégváró falatok ínyenceknek (alakbarát módon)
Húsvéti luxus vendégváró falatok ínyenceknek (alakbarát módon)
Fő kategória:előételek
Étkezés:reggeli, vacsora
Szezon:tavaszi
Alkalom:húsvét
Elkészítési nehézség:könnyű
Elkészítési idő:max. 30 perc
Speciális összetevő:fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, húsmentes
Népszerű témák:Enni és Fogyni módszer, sütés nélkül, villámgyors receptek elfoglalt embereknek, testépítős ételek
Árszint:költséges hozzávalók

Húsvéti luxus vendégváró falatok ínyenceknek (alakbarát módon)

A lazac és az avokádó nem mindennapi szereplői egy átlagos konyhának, de húsvétkor megengedhetünk magunknak egy kis kényeztetést, akár reggelire is. De ha vendégeink ínyencek, akkor biztosan őket is elbűvöljük ezzel a vendégváróval, mely alakbarát is.

Nézzük, milyen jótékony hatásai vannak a felhasznált alapanyagoknak!

Avokádó: Értékes telítetlen zsírsavakat tartalmaz, és meglepő módon ez a legmagasabb zsírtartalmú gyümölcs segít a fogyásban is, mivel olyan hatóanyagokat tartalmaz, mely csökkenti a vércukorszintet. E-vitamin tartalma erősíti a szívet, B-vitamin tartalma pedig támogatja az idegrendszert.

Lazac: Szintén zsírégető magas fehérje tartalma miatt. A benne lévő omega-3 zsírsavak pedig védenek a szívinfarktustól, erősítik az idegeket és ápolják a bőrt.

Tojás: Gazdag fehérje- és aminosav-forrás. Tele van számos vitaminnal és ásványi anyaggal, többek között tartalmaz A, B12, D és E-vitamint, folsavat, szelént és kolint. További jótékony hatások itt.


Hozzávalók (6-8 személyre)

1 csomag füstölt lazac

8 szelet teljes kiőrlésű kenyér pirítósnak

2 db tojás

 

az avokádókrémhez:

3 db érett avokádó (legyen jó puha, különben nem tudunk vele dolgozni)

2 ek. natúr joghurt vagy tejföl

½ lime leve

őrölt fekete bors

2 gerezd fokhagyma

díszítéshez: bazsalikom

Elkészítés

1. Kezdjük az avokádókrémmel! Az avokádót kettévágjuk és belsejét egy kanál segítségével egy aprító vagy turmixgépbe kaparjuk. Sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk citromlével. Natúr joghurtot vagy tejfölt adunk hozzá. Fokhagymával ízesítjük, majd összeturmixoljuk, pépesítjük. Hűtőbe tesszük. (Igazából hagyni kellene állni 1-2 órát a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek, de őszintén szólva én sosem tudok vele ennyit várni.)

2. A tojásoknak hideg vizet tegyünk fel forrni, pici sóval. Ha felforrt, tegyük bele a tojásokat egy kanál segítségével. Fedjük le és alacsonyabb hőfokon 6 percig főzzük. Ha elkészült, hagyjuk állni néhány percet hideg vízben. Ezután könnyedén le fog jönni a héja. Tojásszeletelővel vékony szeleteket készítünk.

3. A kenyereket megpirítjuk, megkenjük az elkészült avokádókrémmel. Kockára vágott lazacot teszünk rá, egy szelet tojást kap még. Bazsalikom levéllel díszítjük.