Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Alakbarát fahéjas forró csoki

Alakbarát fahéjas forró csoki Fő kategória: italok
Étkezés: reggeli, uzsonna
Szezon: őszi, téli
Alkalom: karácsony
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 15 perc

Mediterrán csirkemell bazsalikomos sült burgonyával

Mediterrán csirkemell bazsalikomos sült burgonyával Konyha: mediterrán
Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű

Csontleves májgombóccal

Csontleves májgombóccal Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: téli, szezonfüggetlen
Alkalom: vasárnapi ebéd, karácsony, újév, húsvét
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: min. 120 perc

Kakukkfüves újrépa kuszkusszal

Kakukkfüves újrépa kuszkusszal
Kakukkfüves újrépa kuszkusszal
Konyha:keleti
Fő kategória:köret, zöldséges ételek
Étkezés:ebéd
Szezon:tavaszi, nyári
Elkészítési nehézség:könnyű
Elkészítési idő:max. 30 perc
Speciális összetevő:tojásmentes, húsmentes
Népszerű témák:villámgyors receptek elfoglalt embereknek
Árszint:közepes árkategóriájú hozzávalók

Kakukkfüves újrépa kuszkusszal

Választhatjuk ezt az ételt nagy nyári melegben, amikor nem vágyunk nehéz ételekre, vagy fogyókúránk ideje alatt, ha valami könnyűt szeretnénk, de nem tudunk lemondani az igazán ízes ételekről.


Hozzávalók (2 személyre)

6 db újrépa

3 ek. vaj

2 db fokhagyma

1 csipet őrölt fekete bors

2 csipet kristálycukor vagy barnacukor

6-7 friss kakukkfű ág

1 dl víz

fél citrom leve

 

a körethez:

120 g kuszkusz

180 ml víz

1 ek. étolaj

 

Elkészítés

1. A répákról eltávolítjuk a szárát. Nem kell teljesen, kb. fél cm maradhat is rajta. Azt mondják, hogy érdemes felhasználás előtt levágni a szárát, mert így az ízek és a vitaminok jobban benne maradnak a gyökérben.

A répát nem hámozzuk meg, hanem egyből blansírozzuk, azaz forró sós vízbe tesszük 3-4 percre, majd jeges vízbe áttesszük.

A jeges vízből kivéve meghámozzuk, vagy ha a répa friss, akkor elég, ha megdörzsöljük a héját. A kisebb répák maradhatnak egészben is, de akár fel is karikázhatjuk.

2. Párolólevet készítünk. Egy serpenyőben két evőkanál vajat olvasztunk, majd 2 csipet cukrot adunk hozzá. Rövid ideig forrósítjuk, hogy karamelizálódjon a cukor. Végül hozzáadjuk a fokhagymát, borsozzuk, sózzuk, belemorzsoljuk a kakukkfüvet, citromlével ízesijük és vízzel felöntjük. Mindezt felforraljuk . Ha már felére elpárolgott a folyadék, akkor beletesszük a répákat, melyeket lefedve 10-15 percig vagy puhulásig párolunk. A végén keverjünk bele még egy evőkanál vajat.

3. Közben elkésztjük a kuszkuszt. Ehhez 180 ml sós vizet forralunk. Levesszük a tűzről és hozzáadunk egy evőkanál olajat, valamint 120 g kuszkuszt. Elkeverjük és kb. 5 percig lefedjük. Az elkészül kuszkuszt villával átkeverjük és melegen tálaljuk a kakukkfüves újrépa mellé.