Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Őszi panna cotta

Őszi panna cotta Fő kategória: desszertek
Étkezés: uzsonna
Szezon: őszi
Alkalom: Halloween, Márton-nap
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: min. 120 perc

Zöldborsóleves vajas galuskával

Zöldborsóleves vajas galuskával Konyha: magyar
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes

Újhagymàs gombakrémleves (alakbarát)

Újhagymàs gombakrémleves (alakbarát) Konyha: magyar
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, tojásmentes, húsmentes

Kenyérlángos

Kenyérlángos
Kenyérlángos
Konyha:magyar
Fő kategória:vendégvárók
Étkezés:vacsora
Szezon:téli
Elkészítési nehézség:közepes
Elkészítési idő:max. 90 perc
Népszerű témák:szilveszteri buli receptek, street food ételek
Árszint:közepes árkategóriájú hozzávalók

Kenyérlángos

Régóta kísérletezek a kenyérlángos receptekkel, és végre megtaláltam az igazit. Ennek hangulata van. Ahogy beleharapok, újra azon a nyáresti borfesztiválon érzem magam, amit gyengéden átjárt a töki pompos illata, hirtelen egy kicsit Balatonon is vagyok, valamelyik szüreti fesztiválon, és eszembe jutnak azok a hideg programok is, melyeknek elengedhetetlen melegítő harapnivalója a langalló.

 Hozzávalók (4-6 személyre)

  • 500 g búzafinomliszt (de még finomabb BL80 kenyérlisztből)
  • 7 g szárított élesztő
  • 200 ml langyos víz
  • 1 ek. só
  • 4 ek. étolaj

Feltét:

  • 50 g kolozsvári húsos szalonna
  • 50 g füstölt kenyérszalonna
  • 1 db nagyobb lila hagyma
  • 120 g trappista sajt
  • 400 ml tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma

 Elkészítés

1.  A lisztet egy nagyobb edénybe szitáljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a sót. Elkeverjük, majd hozzáadjuk az olajat és fokozatosan a langyos vizet is. Ezután gyúrás, dagasztás következik, hogy sima tésztát kapjunk. A tészta akkor jó, ha szép fényes és elválik az edény falától.

30 percig meleg helyen, letakarva pihentetjük.

2. Ha már a tészta duplájára nőtt, akkor újra átgyúrjuk, majd kinyújtjuk kb. 2 cm vastagságúra. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és újból letakarva kelesztjük, 15 percig.

Addig a sütőt előmelegítjük 220 C fokra (alsó-felső sütés).

3. A megkelt tésztát 15 percig elősütjük a sütőben.

4. Az elősütött tészta tetejét megkenjük fokhagymás, sós tejföllel, majd kockázott szalonnával, lila hagymával és reszelt sajttal megszórjuk. További 15 percig sütjük.