Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Csokitorta meggyel és kókuszreszelékkel

Csokitorta meggyel és kókuszreszelékkel Fő kategória: desszertek
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: grill party, karácsony, szilveszter, újév, farsang, Valentin-nap, húsvét
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 90 perc

Fokhagymás rakott pulykamell cukkínivel és bulgurral (alakbarát)

Fokhagymás rakott pulykamell cukkínivel és bulgurral (alakbarát) Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc

Sós pálcika (ropi) egészségesen

Sós pálcika (ropi) egészségesen Fő kategória: vendégvárók
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: szilveszter, újév, farsang, húsvét, grill party
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Korhelyleves

Korhelyleves
Konyha:magyar
Fő kategória:levesek
Étkezés:ebéd, vacsora
Szezon:téli
Alkalom:szilveszter, újév
Elkészítési nehézség:könnyű
Elkészítési idő:max. 60 perc
Speciális összetevő:tojásmentes
Népszerű témák:szilveszteri buli receptek
Árszint:olcsó hozzávalók

Korhelyleves

Általában Szilveszterkor vagy nagyobb mulatozás (italozás) után készítjük, de ez eltolódhat egy februári hideg napra is, amikor egy tányér forró, vitamindús leves feldobhatja az ember napját.

A korhely a népnyelvben mulatozó, ivós embert jelent. Innen kapta a nevét a leves, mert nekik szánták gyomorjavítóként.

 Hozzávalók (8 személyre)

  • 800 g savanyított káposzta
  • 3 db babérlevél
  • őrölt köménymag
  • őrölt fekete bors
  • morzsolt majoránna
  • 1 db fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 8 db bécsi virsli
  • 300 g füstölt-főtt tarja
  • 450 g tejföl
  • 2 ek. liszt
  • 3 ek. étolaj
  • 1 kk. fűszerpaprika

 Elkészítés

1.  A savanyú káposztát összevágjuk és egy nagyobb lábosba tesszük. Felengedjük hideg vízzel és fűszerezzük sóval, őrölt borssal, őrölt köménnyel, majoránnával és babérlevéllel.

Beletesszük a felaprított fokhagymát és az 1 cm-es kockákra vágott tarját is.

2. Amikor puhára főtt a káposzta, akkor magyaros rántással berántjuk a levest. Ehhez egy külön edényben olajat forrósítunk, hozzáadjuk a lisztet. Megpirítjuk. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott vöröshagymát és megpároljuk benne. Tűzről levéve elkeverjük a rántásban a fűszerpaprikát. Ezt a keveréket a forrásban lévő leveshez adjuk állandó kevergetés mellett.

3. Hőkiegyenlítéssel a levesbe tesszük a tejfölt. Forralás után készen is van. Legvégén adjuk hozzá a felkarikázott virslit, mely néhány perc alatt puhára fő.

Készíthetjük füstölt szalonnával vagy más húsokkal (pl. oldalas) is.