Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Zöldborsó krémleves daragaluskával

Zöldborsó krémleves daragaluskával Konyha: magyar
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: tavaszi, szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, húsvét, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű

Lebbencsleves

Lebbencsleves Konyha: magyar
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: őszi, téli, szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc

Medvehagyma krémleves

Medvehagyma krémleves Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: tavaszi
Alkalom: húsvét
Elkészítési idő: max. 15 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes, tojásmentes, húsmentes

Medvehagymás- sajtkrémes muffin (alakbarát)

Medvehagymás- sajtkrémes muffin (alakbarát)
Medvehagymás- sajtkrémes muffin (alakbarát)
Medvehagymás- sajtkrémes muffin (alakbarát)
Medvehagymás- sajtkrémes muffin (alakbarát)
Medvehagymás- sajtkrémes muffin (alakbarát)
Fő kategória:előételek, vendégvárók
Étkezés:reggeli, uzsonna
Szezon:tavaszi
Alkalom:húsvét
Elkészítési nehézség:könnyű
Elkészítési idő:max. 60 perc
Speciális összetevő:húsmentes, fehér cukor mentes, fehér liszt mentes
Népszerű témák:Enni és Fogyni módszer, muffin
Árszint:közepes árkategóriájú hozzávalók

Medvehagymás- sajtkrémes muffin (alakbarát)

Már régóta ki szerettem volna próbálni valamilyen sós muffint. Most, hogy volt egy kevés medvehagyma a konyhámban nagy volt a kísértés, hogy medvehagymás pogácsát készítsek, de akkor eszembe jutott, hogy itt az idő arra, hogy adjak egy esélyt a sós muffin-nak is. Nem is gondoltam, hogy ilyen finom lesz. Ráadásul csak 59 kalória egy darab. Széles körben tesztelve is megállta a helyét ez a kis tavaszi muffin. Próbáljátok ki ti is!

Hozzávalók (22 db-hoz):

150 g zabpehelyliszt

100 g fehér tönkölybúzaliszt

6 g sütőpor

1 tk. só

1 csipet eritrit

150 g tejföl (12%-os)

100 g tejszínes sajtkrém

2 db tojás

2 ek. olívaolaj

100 ml zsírszegény tej

½ csokor medvehagyma

 

Elkészítés:

1.  Egy tálban összekeverjük a liszteket a sütőporral és a sóval.

2. Hozzáadjuk az erititet, a tejfölt, a sajtkrémet, a 2 egész tojást és az olajat. Alaposan átkeverjük, és a tejjel hígítjuk. A tésztának majdnem folyósnak kell lennie, ettől lesz finom omlós a muffin tészta. Úgy keverjük át az egész masszát, hogy keletkezzenek benne légbuborékok is (nem kell hozzá habverő, egy kanállal is megoldható).

3. A medvehagyma szárát levágjuk, a leveleket megmossuk és finomra aprítjuk. Belekeverjük a masszába.

4. Szilikon muffin formába egy púpozott evőkanálnyi masszát teszünk és előmelegített sütőben 200 C fokon, alsó és felső sütésen kb. 30 percig sütjük.

Kiváló tízórai lehet, de kenyér helyett is megállja a helyét például egy paradicsomos tonhalsalátával. Recept itt.

 

1 darab (26 g) tartalmaz:

Energia: 59 kcal

Fehérje: 2 g

Szénhidrát: 6 g

Zsír: 3 g