Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Alakbarát gyömbéres paprikás csirke

Alakbarát gyömbéres paprikás csirke Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: szilveszter, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc

Brutál rakott kel dupla baconnel és fokhagymás majonézzel

Brutál rakott kel dupla baconnel és fokhagymás majonézzel Konyha: magyar
Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: ebéd
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 90 perc

Fokhagymakrémleves

Fokhagymakrémleves Konyha: magyar
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: őszi, téli, szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, szilveszter, újév, farsang, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű

Minestrone - olasz zöldségleves

Minestrone - olasz zöldségleves
Minestrone - olasz zöldségleves
Minestrone - olasz zöldségleves
Fő kategória:levesek
Étkezés:ebéd
Szezon:tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség:könnyű
Elkészítési idő:max. 30 perc
Speciális összetevő:tojásmentes, húsmentes
Konyha:mediterrán
Árszint:olcsó hozzávalók

Minestrone - olasz zöldségleves

Ebbe a levesbe tényleg mindent bele lehet tenni, így a megmaradt zöldségek kitűnő felhasználási módja.

 A hozzávalók attól függnek, hogy mi van otthon. Nekem eddig ez a változat ízlett a legjobban:

  • 1 közepes méretű sárgarépa
  • 1 közepes méretű petrezselyemgyökér
  • 1 kisebb méretű cukkíni
  • kisebb fej fejes káposzta fele
  • maréknyi zöldborsó
  • maréknyi fehérbab
  • 2 db paradicsom
  • 1 kisebb póréhagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • oregánó
  • friss és szárított bazsalikom
  • 1 kisebb brokkoli
  • 1 kk. nádcukor
  • víz vagy zöldségalaplé

 

Ezeken kívül mehet bele még kakukkfű, zeller, szárzeller, kelbimbó stb.

 Elkészítés

1. Előkészítjük a zöldségeket. A cukkínit, a répát és a petrezselyemgyökeret zsülienre (gyufametéltre) vágjuk. A zsülienre vágást ebben a videóban láthatjátok 2:53-nál.

A brokkolit megmossuk és rózsáira szedjük. A káposztát vékonyan felszeleteljük. A póréhagymát felkarikázzuk. A paradicsomokat megmossuk, kicsumázzuk, aljára X-et vágunk és forrásban levő vízbe mártjuk néhány másodpercre. Utána rögtön jéghideg vízbe tesszük. Ezután könnyedén le tudjuk húzni a héját. A héj nélküli paradicsomot felkockázzuk.

2. Olívaolajon rövid ideig pirítjuk a felkarikázott póréhagymát, majd zúzott fokhagymát adunk hozzá. Elkeverjük, pár percig pároljuk.

3. Hozzáadjuk a zöldségeket a brokkoli és a cukkíni kivételével. Pár percig pirítjuk, majd megsózzuk. Tovább pirítjuk és cukorral is megszórjuk. 5-6 percig így pirítjuk a zöldségeket, majd felöntjük vízzel vagy zöldségalaplével. Sózzuk, szárított és friss bazsalikomot, valamint oregánót teszünk bele. Ha már a zöldségek kissé megpuhultak beletesszük a brokkolit és a cukkinit is.

Felforralás után tehetünk bele 2-3 cm-es darabokra tördelt spagetti tésztát is.

Én felhasználtam az előző napi pizza készítésből megmaradt paradicsomos szószt is. A receptet itt találjátok. Ebből 4-5 evőkanállal tettem a leveshez, és biztos vagyok benne, hogy ettől lett igazán finom.

Igaz parmezán sajttal kellene fogyasztani, nekem viszont legjobban reszelt füstölt sajttal ízlett.