Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Zöldborsóleves vajas galuskával

Zöldborsóleves vajas galuskával Konyha: magyar
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes

Szilvás gombóc

Szilvás gombóc Fő kategória: desszertek
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: őszi
Elkészítési nehézség: közepes
Konyha: magyar
Árszint: olcsó hozzávalók

Rakott cukkini bolognai mártással

Rakott cukkini bolognai mártással Konyha: mediterrán
Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Elkészítési idő: max. 60 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes, tojásmentes
Népszerű témák: testépítős ételek, Enni és Fogyni módszer

Őszi császármorzsa

Őszi császármorzsa
Őszi császármorzsa
Őszi császármorzsa
Őszi császármorzsa
Őszi császármorzsa
Konyha:magyar
Fő kategória:desszertek
Étkezés:reggeli, uzsonna
Szezon:őszi
Elkészítési nehézség:közepes
Elkészítési idő:max. 15 perc
Speciális összetevő:húsmentes
Népszerű témák:villámgyors receptek elfoglalt embereknek
Árszint:olcsó hozzávalók

Őszi császármorzsa

Egy finom ráérős reggeli vagy délutáni desszert lehet ez a fahéjas-szilvás császármorzsa. Borongós napokon garantáltan jobb kedvre derít, ráadásul villámgyorsan elkészül. 

 Hozzávalók (4 személyre)

  • 120 g búzafinomliszt
  • 200 ml tej
  • 1 ek. főzőtejszín
  • 4 db tojás
  • 60 g kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 40 g vaj a sütéshez
  • 3 db szilva
  • 2 csipet őrölt fahéj
  • porcukor a szóráshoz
  • szilvalekvár a tálaláshoz

 

 Elkészítés

1.  A lisztet egy nagyobb keverőtálba szitáljuk. 1 csipet sót adunk hozzá és 60 g cukrot.

2. A tojásokat szétválasztjuk. A szilvát megmossuk, kimagozzuk és felkockázzuk. Őrölt fahéjjal és porcukorral megszórjuk.

3. A tejet összekeverjük a tejszínnel és a tojások sárgájával, majd hozzáöntjük a liszthez és alaposan elkeverjük.

4. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és beleforgatjuk a masszába.

5. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat és beleöntjük a tésztát. Pár percig sütjük az alját, (anélkül hogy kevergetnénk, vagy rázogatnánk), majd megfordítjuk és fakanállal darabokra tépkedjük a megsült tésztát. Hozzáadjuk a kockázott fahéjas-cukros szilvát és átforrósítjuk.

Szilvalekvárral és porcukorhintéssel melegen tálaljuk.