Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Tejszínes rakott cukkini durum fusilli tésztával

Tejszínes rakott cukkini durum fusilli tésztával Konyha: mediterrán
Étkezés: ebéd
Szezon: tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Elkészítési idő: max. 60 perc
Elkészítési nehézség: könnyű
Speciális összetevő: fehér cukor mentes

Roséban sült karácsonyi pulyka

Roséban sült karácsonyi pulyka Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: téli
Alkalom: karácsony
Elkészítési idő: max. 60 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes, tojásmentes

Klasszikus sajttorta recept karamell öntettel

Klasszikus sajttorta recept karamell öntettel Fő kategória: desszertek
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd, karácsony, szilveszter, újév, farsang, Valentin-nap
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 120 perc

Padlizsánkrém

Padlizsánkrém
Padlizsánkrém
Padlizsánkrém
Fő kategória:előételek, vendégvárók, zöldséges ételek
Étkezés:reggeli, vacsora
Szezon:tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség:közepes
Elkészítési idő:max. 60 perc
Speciális összetevő:fehér cukor mentes, laktózmentes, tejmentes, húsmentes
Árszint:közepes árkategóriájú hozzávalók

Padlizsánkrém

Többféle padlizsánkrém recepttel találkozhatunk manapság. Kedvenc erdélyi receptemet osztom meg veletek, melyhez ez a videó adott kedvet.

A receptem gyakorlatilag ugyanaz, de az eljárás kicsit más (és mellesleg az iszogatás is kimaradt főzés közben, mely a videó alapján elengedhetetlen munkarésznek tűnik).

Hozzávalók (4-6 személyre)

2 db padlizsán

1 db vöröshagyma vagy lilahagyma

2 db tojás sárgája

300 ml étolaj

1 kk. citromlé

1 kk. mustár


Elkészítés

1. A tökéletes füstös ízű padlizsánkrém elkészítéséhez a padlizsánokat a szabad tűzön, vagy grillen kell megsütni. Így a padlizsánkrémünk íze olyan lesz, mint egy lágyabb füstölt szalonnáé. Ez viszont nem mindig kivitelezhető. Ha lakásban csináljuk, akkor a padlizsánokat mossuk meg, hosszában vágjuk félbe és tegyük a sütőbe (ha megoldható grill rácsra és grill fokozatra) 220 C fokra kb. 40 perce.

2. Amíg a padlizsánok sülnek, addig házi készítésű majonézt csinálunk. A tojások sárgáját beletesszük egy keverőtálba, hozzáadjuk a citromlevet, a mustárt és elkeverjük. Majd vékony sugárban, lassan a tojásokhoz adagoljuk a kimért étolajat és közben folyamatosan habverővel kevergetjük.

Az így elkészített majonézt sózzuk.

A vöröshagymát vagy nagyon apróra vágjuk, vagy sajtreszelőn lereszeljük.

3. A kész padlizsánok héját eltávolítjuk, belsejét turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a hagymát és pépesre turmixszoljuk.

A padlizsánpépet beleforgatjuk a majonézbe és ízlés szerint sózzuk, esetleg borsozzuk.

Pirítósra kenjük, tetejét megszórjuk metélőhagymával. Paradicsomot, valamint lilahagymát kínálunk hozzá.