Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Citromos-kakukkfüves ínyenc ragu bulgurral

Citromos-kakukkfüves ínyenc ragu bulgurral Konyha: mediterrán
Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: nyári
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű

Almával és camembert sajttal sütött afrikai harcsa

Almával és camembert sajttal sütött afrikai harcsa Fő kategória: halak
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Alakbarát zöldborsó főzelék bazsalikomos pulykagombóccal (gluténmentes)

Alakbarát zöldborsó főzelék bazsalikomos pulykagombóccal (gluténmentes) Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 30 perc

Paprikás krumpli gazdagon

Paprikás krumpli gazdagon
Konyha:magyar
Fő kategória:sertés ételek
Étkezés:ebéd
Szezon:szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség:könnyű
Elkészítési idő:max. 60 perc
Speciális összetevő:fehér cukor mentes, laktózmentes, tejmentes
Árszint:olcsó hozzávalók

Paprikás krumpli gazdagon

Könnyen elkészíthető laktató étel a hétköznapokra, mely uborkasalátával az igazi. 


Hozzávalók (4 személyre)

8 db burgonya

kolozsvári füstölt szalonna

1 db vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

1 db tv paprika

1 db paradicsom

kolbász és virsli ízlés szerint

fűszerpaprika

őrölt köménymag

őrölt feketebors

majoránna

víz

 

Elkészítés

1. A kockára vágott szalonnát megpirítjuk. Rátesszük az apróra vágott vöröshagymát. Rövid ideig dinszteljük, majd tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával. Hozzáadjuk a megtisztított, hasábokra vágott burgonyát és kevés vízzel felöntjük.

2. Teszünk bele sót, borsot, őrölt köménymagot, kockázott paprikát és paradicsomot, kolbászt és a vége felé majoránnát. A burgonya puhulásáig főzzük. Az utolsó 5 percben tegyük hozzá a darabolt virslit és a zúzott fokhagymát is.

Az étel így is laktató lesz, de tehetünk még hozzá nokedlit is. A nokedlit külön megfőztem és még a virsli hozzáadása előtt kevertem a krumplihoz.

Aki csípősebben szereti, tegyen bele Erős Pistát vagy erős paprikát is!