Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Gluténmentes vaníliás karika egyszerűen

Gluténmentes vaníliás karika egyszerűen Fő kategória: desszertek
Étkezés: reggeli, tízórai, uzsonna
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes, húsmentes
Népszerű témák: Enni és Fogyni módszer, diétás nassolnivaló, karácsonyi sütemények, gasztroajándékok

Citromos-kakukkfüves ínyenc ragu bulgurral

Citromos-kakukkfüves ínyenc ragu bulgurral Konyha: mediterrán
Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: nyári
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű

Cukkíni-kápia vega nyárs bulgurral, sajtmártással és zeller chipsszel

Cukkíni-kápia vega nyárs bulgurral, sajtmártással és zeller chipsszel Fő kategória: köret
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: nyári, szezonfüggetlen
Alkalom: grill party, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc

Pikáns szezámmagos-brokkolis karaj

Pikáns szezámmagos-brokkolis karaj
Pikáns szezámmagos-brokkolis karaj
Pikáns szezámmagos-brokkolis karaj
Konyha:keleti
Fő kategória:sertés ételek
Étkezés:ebéd, vacsora
Elkészítési nehézség:közepes
Elkészítési idő:max. 30 perc
Speciális összetevő:laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
Árszint:közepes árkategóriájú hozzávalók

Pikáns szezámmagos-brokkolis karaj

Az ázsiai és a magyaros ízvilág egyesítése egy finom ebédben. 

 Hozzávalók (2 adag)

  • 2 szelet csont nélküli seréskaraj, csíkokra vágva
  • 1 ek. szezámmag
  • 1 ek. szójaszósz
  • 1 ek. frissen reszelt gyömbér
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 tk. étkezési keményítő
  • 1 dl csontlé vagy marhahús alaplé
  • 2 dl víz
  • 1 kk. Erős Pista
  • 1 ek. olívaolaj
  • ½ kisebb brokkoli rózsáira szedve 
  • 1 db zöld paprika vékony csíkokra vágva
  • őrölt fekete bors

a tálaláshoz: 2 adag basmati rizs

 

 Elkészítés

1. A húst vékony csíkokra vágjuk, a brokkolit rózsáira szedjük, a paprikát is csíkokra vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk és felaprítjuk. A gyömbért megtisztítjuk és lereszeljük.

Elkészítjük a szószt. Ehhez egy tálban összekeverjük az alaplét, a szójaszószt, a fokhagymát, a gyömbért, az Erős Pistát és a keményítőt.

2. A húst felforrósított olívaolajon, sóval és borssal megszórva megpirítjuk. Amikor már pirosas kérget kapott, akkor felöntjük a vízzel, és lefedve puhára pároljuk. Elpárologtatjuk róla az összes folyadékokét és a szezámmaggal megszórva megpirítjuk, majd félretesszük a húst.

3. Ugyanazt a serpenyőt használva pirítjuk meg a zöldségeket egy kevés olajon. Pár percig pirítjuk kevergetés mellett, majd hozzáadjuk az előre elkészített szószt. Lefedve 2-3 percig pároljuk. Utána hozzáadjuk a félretett húst és kevergetve pár percig még tovább főzzük.

Rizzsel tálaljuk.