Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Brokkolikrémleves

Brokkolikrémleves Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, tojásmentes, húsmentes

Alakbarát, extra finom, extra gyors narancsos-túrós süti

Alakbarát, extra finom, extra gyors narancsos-túrós süti Fő kategória: desszertek
Étkezés: tízórai, uzsonna
Alkalom: karácsony
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, húsmentes

Zöldségleves vajas galuskával

Zöldségleves vajas galuskával Árszint: olcsó hozzávalók

Rántott hekkfilé burgonyapürével és majonézes kukoricasalátával

Rántott hekkfilé burgonyapürével és majonézes kukoricasalátával
Rántott hekkfilé burgonyapürével és majonézes kukoricasalátával
Rántott hekkfilé burgonyapürével és majonézes kukoricasalátával
Fő kategória:halak
Étkezés:ebéd
Szezon:szezonfüggetlen
Alkalom:karácsony, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség:könnyű
Elkészítési idő:max. 60 perc
Árszint:közepes árkategóriájú hozzávalók

Rántott hekkfilé burgonyapürével és majonézes kukoricasalátával

Vasárnapi ebédnek is tökéletes. 

 Hozzávalók (4 személyre)

  • 600 g fagyasztott hekkfilé
  • 4 dl tej
  • 3 gerezd fokhagyma
  • a panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa
  • étolaj a sütéshez

a burgonyapüréhez

  • 500 g burgonya
  • 2 ek. tejföl
  • 2 dl tej
  • 1 ek. vaj

a majonézes kukoricasalátához

  • 200 g morzsolt csemegekukorica
  • 1 csomó petrezselyem
  • majonéz
  • mustár
  • tejföl
  • bors
  • pár csepp citromlé
  • pár csepp édesítőszer

 Elkészítés

1.  A fagyasztott hekket egy mélyebb tálba tesszük és ráöntjük a tejet. Sózzuk, és zúzott fokhagymát rakunk a tejbe. Fontos, hogy ez az ízes tej teljesen ellepje a halat. Ebben a tejben hagyjuk kiolvadni.

2. Miután kiolvadtak, lecsepegtetjük. Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk és bő, forró olajban kisütjük. Ha szép aranybarnára sült, lecsepegtetjük.

3. A majonézes kukoricasalátához egy tálban összekeverjük a majonézt, a tejfölt, a mustárt egy kevés citromlével és folyékony édesítőszerrel. Hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát és a finomra vágott petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk. Alaposan összekeverjük és hűtőbe tesszük.

4. A burgonyát megtisztítjuk, meghámozzuk és kockákra vágjuk. Sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd vajat keverünk hozzá. Hozzáadjuk a tejfölt és a tejet. Kézi robotgéppel krémesre keverjük megfelelő mennyiségű tej hozzáadása mellett. Utólag sózhatjuk is, ha szükséges.