Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Juhtúrós-céklás-tökmagos pizza és cukkinis mozzarellás pizza durumbúzalisztből

Juhtúrós-céklás-tökmagos pizza és cukkinis mozzarellás pizza durumbúzalisztből Konyha: mediterrán
Fő kategória: tészták, vendégvárók
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: tavaszi, szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: min. 120 perc

Zöldborsóleves vajas galuskával

Zöldborsóleves vajas galuskával Konyha: magyar
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes

Tejfölös gombaleves vajas galuskával

Tejfölös gombaleves vajas galuskával Árszint: olcsó hozzávalók

Rizsfelfújt málnaöntettel (rizskoch)

Rizsfelfújt málnaöntettel (rizskoch)
Rizsfelfújt málnaöntettel (rizskoch)
Rizsfelfújt málnaöntettel (rizskoch)
Rizsfelfújt málnaöntettel (rizskoch)
Rizsfelfújt málnaöntettel (rizskoch)
Konyha:magyar
Fő kategória:desszertek
Étkezés:tízórai, uzsonna
Szezon:tavaszi, nyári
Elkészítési nehézség:közepes
Elkészítési idő:max. 60 perc
Speciális összetevő:húsmentes
Árszint:olcsó hozzávalók

Rizsfelfújt málnaöntettel (rizskoch)

A rizsfelfújt (rizskoch) nagyon könnyen elkészíthető, klasszikus finomság. Ehetjük baracklekvárral is, de ha van otthon egy kevés gyümölcs,  (eper, málna stb.) akkor készítsünk hozzá gyümölcsöntetet. Még jobban feldobja ezt a fincsi desszertet! 

 Hozzávalók (4-5 személyre)

  • 200 g rizs
  • 200 ml víz
  • 2 csipet só
  • 500 ml tej
  • 5 db tojás
  • 100 g kristálycukor
  • 50 g vaj
  • vaníliás cukor
  • citromhéj

málnaöntet

  • 250 g málna (fagyasztott is jó)
  • 150 g kristálycukor
  • 1 citrom leve

 

 Elkészítés

1. A rizst kiválogatjuk, megmossuk és annyi mililiter forrásban lévő, gyengén sós vízbe szórjuk, amennyi gramm a rizs. Megforraljuk. Amikor a víz kezd elfogyni, felengedjük a rizst forró tejjel.

Lassú tűzön, gyakran megkeverve a rizs puhulásáig, kissé elkásásodásig főzzük. Ekkor levesszük a tűzről és egy tepsiben szétterítve hagyjuk kihűlni.

2. A tojások sárgáját előbb cukorral, majd kevés vajjal habosra keverjük. Hozzátesszük a vaníliás cukrot és a citromhéjat, majd alaposan eldolgozzuk a tejberizzsel.

3. A tojásfehérjét habbá verjük és ezt a habot több lépésben adjuk a rizshez.

4. Vajjal kikent, zsemlemorzsával megszórt sütőformába öntjük. 20-30 percig sütjük 180 C fokon alsó légkeverésen. Ha már erősen érezni az illatát és szép barna a teteje, akkor készen van.

Ha elkészült, ne egyből borítsuk ki. Kicsit kihűtjük és körbe vágjuk, majd úgy tesszük ki tányérra.

5. Málnaöntet: 250 g málnát 150 g kristálycukorral és egy citrom levével felfőzzünk. Főzés után  turmixszoljuk,  majd átszűrjük, hogy a magok ne maradjanak benne.