Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Tejfölös gombaleves vajas galuskával

Tejfölös gombaleves vajas galuskával Árszint: olcsó hozzávalók

Zöldfűszeres ricottával töltött csirkemell paradicsomos gnocchival

Zöldfűszeres ricottával töltött csirkemell paradicsomos gnocchival Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: nehéz
Elkészítési idő: max. 60 perc

Gyulaival töltött sertéskaraj

Gyulaival töltött sertéskaraj Konyha: magyar
Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, szilveszter, újév, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű

Rozmaringos sütőtökkrémleves pirított tökmaggal és édesköménnyel

Rozmaringos sütőtökkrémleves pirított tökmaggal és édesköménnyel
Rozmaringos sütőtökkrémleves pirított tökmaggal és édesköménnyel
Rozmaringos sütőtökkrémleves pirított tökmaggal és édesköménnyel
Fő kategória:levesek
Étkezés:ebéd
Szezon:őszi, téli
Alkalom:Halloween, Márton-nap, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség:könnyű
Elkészítési idő:max. 30 perc
Speciális összetevő:fehér liszt mentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, húsmentes, fehér cukor mentes
Népszerű témák:Enni és Fogyni módszer, street food ételek, testépítős ételek
Árszint:olcsó hozzávalók

Rozmaringos sütőtökkrémleves pirított tökmaggal és édesköménnyel

Aki eddig nem kedvelte a sütőtököt, biztos, hogy ettől a levestől megváltozik a véleménye. Kitűnő ünnepi alkalmakra is.

 Hozzávalók (3-4 személyre)

  • ½ sütőtök (kb. 300 g)
  • frissen őrölt tengeri só
  • 2 rozmaringág
  • 1 tk. őrölt chili por
  • 1 ek. olívaolaj
  • 2 ek. tökmagolaj
  • ½ vöröshagyma
  • zöldségalaplé
  • 80 g édesköménygumó 

Elkészítés

1. A sütőtököt meghámozzuk, belsejét kikaparjuk, és apró kockákra vágjuk. A kockákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Sózzuk, őrölt chili port szórunk rá, és tökmagolajjal meglocsoljuk. Rátesszük a rozmaringágat és az egészet alaposan átkeverjük. 200 C fokos sütőben kb. 20 percig sütjük. Ezalatt a sütőtök krémes állagú lesz és egy kicsit meg is pirul.

2. Egy lábosban kevés olívaolajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a megsütött tököt és egy kevés tökmagolajjal együtt rövid ideig pirítjuk.

3. Felöntjük forró zöldségalaplével és kb. 10 percig főzzük. Ezután turmixgépben turmixszoljuk.

4. A tökmagot száraz serpenyőben megpirítjuk, majd egy tálba kiöntjük. Félretesszük. A serpenyőben kevés olívaolajat öntünk és beletesszük a felszeletelt édesköményt. Sózzuk és mindkét oldalát pirosra sütjük.

Forrón tálaljuk az édesköménnyel, tökmaggal megszórva és tökmagolajjal meglocsolva.