Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Bolognai spagetti

Bolognai spagetti Konyha: mediterrán
Fő kategória: tészták
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Hideg meggyleves

Hideg meggyleves Konyha: magyar
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: nyári, szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc

Zöldborsóleves vajas galuskával

Zöldborsóleves vajas galuskával Konyha: magyar
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: őszi, téli, szezonfüggetlen, tavaszi, nyári
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Sárgaborsó főzelék tükörtojással

Sárgaborsó főzelék tükörtojással
Sárgaborsó főzelék tükörtojással
Sárgaborsó főzelék tükörtojással
Konyha:magyar
Fő kategória:zöldséges ételek
Étkezés:ebéd
Elkészítési nehézség:könnyű
Elkészítési idő:max. 60 perc
Speciális összetevő:húsmentes
Népszerű témák:főzelék
Árszint:olcsó hozzávalók

Sárgaborsó főzelék tükörtojással

Egy egyszerű, de igen laktató étel hétköznapokra és hétvégére egyaránt.


Hozzávalók (4 személyre)

500 g hántolt feles, száraz sárgaborsó

3 db babérlevél

3 evőkanál étolaj

3 evőkanál liszt

4 gerezd fokhagyma

őrölt feketebors

víz

1,5 dl tej

4 db tükörtojás

 

Elkészítés

1. A sárgaborsót megmossuk és átválogatjuk, majd sós vízben babérlevéllel feltesszük főzni.

A rántáshoz az olajat felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet, jól elkeverjük és zsemleszínűre pirítjuk. Levesszük a tűzről és zúzott fokhagymát adunk hozzá. Hagyjuk kihűlni.

2. Ha a sárgaborsó megpuhult, akkor hozzáöntjük a rántást. Őrölt fekete borssal ízesítjük és tehetnünk bele még fokhagymát is. Tej hozzáadásával beállítjuk a főzelék sűrűségét és készre forraljuk.

Az elkészült főzeléket tükörtojással kínáljuk. Tetejére pirospaprikát és metélőhagymát is szórhatunk.