Fő kategória: | szárnyas ételek |
Étkezés: | ebéd, vacsora |
Szezon: | nyári |
Alkalom: | grill party |
Elkészítési nehézség: | könnyű |
Elkészítési idő: | max. 30 perc |
Speciális összetevő: | fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes, tojásmentes |
Népszerű témák: | Enni és Fogyni módszer, villámgyors receptek elfoglalt embereknek, testépítős ételek |
Árszint: | közepes árkategóriájú hozzávalók |
Sült csirkemell kapros-joghurtos uborkasalátával (alakbarát, gluténmentes, low carb)
Ebben a könnyű, nyári, alacsony kalóriatartalmú finomságban az uborkasaláta van a főszerepben. Ízével tökéletesen kifejezi a nyári életérzést. Fogyaszthatjuk csirke helyett hal mellé is. Gyorsan elkészíthető, könnyű vacsorának ajánlom.
Hozzávalók (2 adag)
300 g csirkemell filé
sültcsirke fűszersó
2 tk. olívaolaj
a salátához:
1 nagyobb darab kígyóuborka
1-2 szál újhagyma
2 pohár natúr joghurt
1 marék finomra vágott kapor
só
őrölt fehér bors
Elkészítés
1. A csirkemellet megtisztítjuk és felkockázzuk, majd befűszerezzük. Kevés olajon, kerámia serpenyőben pirosasra sütjük úgy, hogy időnként egy kevés vizet is öntünk alá, hogy szaftos legyen a hús.
2. Az uborkát megmossuk és vékony félkarikára vágjuk. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk és alaposan összekeverjük. 5 percet állni hagyjuk.
Közben felaprítjuk a kaprot és az újhagymát karikára vágjuk. Végül az összes hozzávalót belekeverjük a joghurtba. Egyből fogyaszthatjuk is.
1 adag (120 g sült csirkemellel) tartalmaz:
Energia: 259 kcal
Fehérje: 37 g
Szénhidrát: 14 g
Zsír: 7 g