Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Tejfölös gombaleves vajas galuskával

Tejfölös gombaleves vajas galuskával Elkészítési idő (perc): 30
Speciális összetevők figyelembe vétele: Vegetáriánus
Árszint: olcsó hozzávalók

Brokkolikrémleves

Brokkolikrémleves Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, tojásmentes, húsmentes

Rakott cukkini bolognai mártással

Rakott cukkini bolognai mártással Konyha: mediterrán
Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: vacsora, ebéd
Elkészítési idő: max. 60 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes, tojásmentes
Népszerű témák: Enni és Fogyni módszer, testépítős ételek

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Tárkonyos gombakrémleves ropogós tésztafedő alatt

Tárkonyos gombakrémleves ropogós tésztafedő alatt
Tárkonyos gombakrémleves ropogós tésztafedő alatt
Tárkonyos gombakrémleves ropogós tésztafedő alatt
Tárkonyos gombakrémleves ropogós tésztafedő alatt
Tárkonyos gombakrémleves ropogós tésztafedő alatt
Tárkonyos gombakrémleves ropogós tésztafedő alatt
Tárkonyos gombakrémleves ropogós tésztafedő alatt
Konyha:magyar
Fő kategória:levesek
Étkezés:ebéd
Szezon:téli, szezonfüggetlen
Alkalom:Valentin-nap, vasárnapi ebéd, karácsony, szilveszter, újév
Elkészítési nehézség:közepes
Elkészítési idő:max. 30 perc
Speciális összetevő:húsmentes
Árszint:olcsó hozzávalók

Tárkonyos gombakrémleves ropogós tésztafedő alatt

Egy egyszerű krémlevest könnyen ünnepivé tudunk varázsolni, ha sütünk rá egy ropogós tésztafedőt.

 

Hozzávalók (4 személyre):

50 g vaj

1 kisebb fej vöröshagyma

30 g póréhagyma

300 g csiperkegomba

1 csomó petrezselyemzöld

őrölt fehér bors

szárított tárkony

1,5 l zöldségalaplé

250 ml főzőtejszín

30 g finomliszt


a tésztafedőhöz:

500 g leveles tészta

1 db tojás

liszt

 

Elkészítés:

1.  A vöröshagymát, a póréhagymát és a petrezselymet finomra vágjuk. A gombát felkockázzuk, de 2 darabot szeleteljünk fel és tegyük félre.

2. A vajat felforrósítjuk és üvegesre pároljuk benne a finomra vágott vöröshagymát és a póréhagymát.

2. Hozzáadjuk a felkockázott gombát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk tárkonnyal. Addig főzzük, amíg elpárolog róla az összes folyadék. Ezután hozzáadjuk a petrezselyem felét és a lisztet. A lisztet lepirítjuk, majd felöntjük a forró alaplével. Csomómentesre elkeverjük. Felforraljuk és hozzáadjuk a tejszínt. Botmixerrel krémes állagúra turmixszoljuk. Hozzáadjuk a maradék petrezselymet és átforraljuk a levest.

3. Az elején félretett gombát serpenyőben kevés vajon megpirítjuk. Sózzuk. Hozzáadjuk az elkészült leveshez.

4. A leveles tésztát lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk. Előveszünk egy olyan tányért, melyet be lehet tenni a sütőbe (cserépedény). Rátesszük a tésztára és körbevágjuk vele a tésztát. A kivágott kört nyújtófával tovább szélesítjük, hogy rá tudjuk hajtogatni a leveses tálra.

A tálba szedünk a levesből, és ráillesszük a tésztát. Két oldalt húzzuk szorosra a tésztát, majd kenjük le felvert tojással. A maradék tésztából szúrjunk ki formákat (pl.: csillag, szív) és díszítsük vele a beborított tányért. Az így elkészített tányért előmelegített légkeveréses sütőbe tesszük és 200 C fokon 10-12 percig sütjük.