Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Zellerkrémleves oregánós ropogóssal

Zellerkrémleves oregánós ropogóssal Konyha: mediterrán
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: őszi, téli
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű

Alakbarát fahéjas forró csoki

Alakbarát fahéjas forró csoki Fő kategória: italok
Étkezés: reggeli, uzsonna
Szezon: őszi, téli
Alkalom: karácsony
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 15 perc

Zöldborsóleves vajas galuskával

Zöldborsóleves vajas galuskával Konyha: magyar
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes

Trikolor paradicsomos-cukkinis penne mini mozzarellával

Trikolor paradicsomos-cukkinis penne mini mozzarellával
Trikolor paradicsomos-cukkinis penne mini mozzarellával
Konyha:mediterrán
Fő kategória:tészták
Szezon:tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Elkészítési idő:max. 15 perc
Speciális összetevő:húsmentes, fehér cukor mentes, fehér liszt mentes
Népszerű témák:Enni és Fogyni módszer, villámgyors receptek elfoglalt embereknek
Árszint:olcsó hozzávalók

Trikolor paradicsomos-cukkinis penne mini mozzarellával

Nemzeti ünnepre egy villámgyors, nemzeti színű recept

Az olaszok az év minden napjára tudnak egy jó tészta receptet. Ez most már lassan nálam is így lesz. Ezt a receptet október 23-ára ajánlom. Nem azért, mert annyira magyaros lenne, hanem azért, mert nagyon gyorsan és egyszerűen elkészül és így a hosszú hétvégén bőven marad időnk pihenni.

 Hogy még egyszerűbb és gyorsabb legyen a recept, egyetlen lábosban készítjük el az egészet, így a mosogatással sem megy el olyan sok idő. 

 Hozzávalók (2 adag)

  • 2 adag penne tészta
  • 1 db cukkini
  • 2 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 ek. paradicsompüré (nálam Happy Frucht)
  • 1 ek. olívaolaj
  • 6 db mini mozzarella
  • őrölt fekete bors
  • szárított, morzsolt bazsalikom

 Elkészítés

1. Egy kisebb lábosban sós vizet forralunk és al dentére főzzük benne a tésztát, majd leszűrjük és félretesszük.

2. A lábosból kiöntjük a vizet, megtöröljük egy papírtörlővel, majd felforrósítjuk benne az olívaolajat. Rátesszük a finomra vágott hagymát, pár percig dinszteljük, majd hozzáadjuk a felszeletelt cukkinit. Sóval, borssal és bazsalikommal ízesítjük, és lefedve puhára pároljuk.

3. Ha már puha a cukkini, akkor hozzáöntjük a paradicsompürét és a felkockázott friss paradicsomot is. Ezt csak átforrósítjuk és már kész is.

A kifőzött tésztát keverjük a cukkinis raguhoz, öntsük ki tányérba, és tegyünk a tetejére félbe vágott mini mozzarella golyókat.

Mentés

Mentés