Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Csúsztatott palacsinta puncsmártással

Csúsztatott palacsinta puncsmártással Konyha: magyar
Fő kategória: desszertek
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes

Juhtúrós-bazsalikomos ravioli tejszínes gombamártással

Juhtúrós-bazsalikomos ravioli tejszínes gombamártással Konyha: mediterrán
Fő kategória: tészták
Étkezés: ebéd
Szezon: tavaszi, szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 90 perc

Korhelyleves

Korhelyleves Konyha: magyar
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: téli
Alkalom: szilveszter, újév
Elkészítési nehézség: könnyű

Túrógombóc nektarinos mascarponéval

Túrógombóc nektarinos mascarponéval
Túrógombóc nektarinos mascarponéval
Túrógombóc nektarinos mascarponéval
Túrógombóc nektarinos mascarponéval
Túrógombóc nektarinos mascarponéval
Fő kategória:desszertek
Étkezés:tízórai, uzsonna
Szezon:nyári
Elkészítési nehézség:könnyű
Elkészítési idő:max. 60 perc
Speciális összetevő:húsmentes
Népszerű témák:sütés nélkül
Árszint:közepes árkategóriájú hozzávalók

Túrógombóc nektarinos mascarponéval

Egy könnyű desszert nyári ízekben, nektarinos mascarponéval. #fincsi 

 Hozzávalók (21 gombóchoz)

  • 500 g tehéntúró
  • 2 db tojás
  • 70 g búzadara
  • 1 csipet só
  • 50 g zsemlemorzsa
  • 30 g vaj
  • 50 g porcukor

öntet:

  • 200 g mascarpone
  • 4 db nektarin
  • 4 ek. méz (vagy cukor ízlés szerint)
  • fél citrom leve

 



 Elkészítés

1. Szitán áttörjük a túrót, hozzáadjuk a búzadarát, a sót és a tojások sárgáját. Amikor alaposan összekevertük, több lépésben óvatosan hozzáadjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét.

2. 40 percre hűtőbe tesszük pihenni. Ezalatt a búzadara megszívja magát a túróban lévő savóval, ettől megduzzad, ami segíti a formázást és főzés közben a puhulást.

3. Vízbe mártott kézzel formázva, bő forrásban levő, enyhén sós vízbe tesszük. Amikor a gombócok már felemelkedtek az edény aljáról, a hőkezelést csak gyöngyöző forralással vigyük tovább, hogy a gombócok szép lassan duzzadjanak meg és puhuljanak. Összesen kb. 8 percig főzzük.

4. Vajban aranysárgára pirítjuk a zsemlemorzsát. Tűzről levéve elkeverjük benne a szitált porcukrot, és ebben átforgatjuk a lecsurgatott gombócokat.

5. Az öntethez a nektarinok magját kivesszük és robotgépben aprítjuk. Hozzáadjuk a mascarponét és a mézet, majd ezzel is elkeverjük. Rövid ideig érdemes hűtőbe tenni.

 

1 db túrógombóc tartalmaz:

Energia: 76 kcal

Fehérje: 5 g

Zsír: 2,8 g

Szénhidrát: 7,5 g

 

Az öntet (3 ek.) tartalmaz:

Energia: 66 kcal

Fehérje: 0,9 g

Zsír: 4,3 g

Szénhidrát: 6,3 g