Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Rakott cukkini bolognai mártással

Rakott cukkini bolognai mártással Konyha: mediterrán
Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Elkészítési idő: max. 60 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes, tojásmentes
Népszerű témák: testépítős ételek, Enni és Fogyni módszer

Tárkonyos gombakrémleves ropogós tésztafedő alatt

Tárkonyos gombakrémleves ropogós tésztafedő alatt Konyha: magyar
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: téli, szezonfüggetlen
Alkalom: vasárnapi ebéd, karácsony, szilveszter, újév, Valentin-nap
Elkészítési nehézség: közepes

Spaghetti Parma (e Funghi) – azaz sonkás-gombás spagetti

Spaghetti Parma (e Funghi) – azaz sonkás-gombás spagetti Konyha: mediterrán
Fő kategória: tészták
Étkezés: ebéd
Szezon: tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Alkalom: húsvét
Elkészítési nehézség: könnyű

Túrós guba vanília pudinggal

Túrós guba vanília pudinggal
Túrós guba vanília pudinggal
Konyha:magyar
Fő kategória:desszertek
Étkezés:reggeli, uzsonna
Szezon:szezonfüggetlen
Alkalom:karácsony
Elkészítési nehézség:könnyű
Elkészítési idő:max. 60 perc
Speciális összetevő:húsmentes
Népszerű témák:karácsonyi sütemények
Árszint:közepes árkategóriájú hozzávalók

Túrós guba vanília pudinggal

Miért nem mákos guba? Egyszerű a válasz: mert nem szeretem a mákot. Ezért készítem inkább a túrós változatot, mely vanília pudinggal az igazi.

 Hozzávalók (4 személyre)

  • kb. 7 db szikkadt kifli
  • 500 g tehéntúró
  • 8 dl tej
  • 20 g vaníliás cukor
  • 5-6 ek. kristálycukor
  • 3 csipet őrölt fahéj
  • ízlés szerint mazsola
  • ízlés szerint Baileys
  • vanília ízű puding

 Elkészítés

1. A tejet felmelegítjük a cukorral. Belekeverjük a fahéjat.

2. A kifliket karikára vágjuk és néhány percig sütőben sütjük, hogy ropogósabbak legyenek.

3. Kivajazunk egy hőálló tálat és a cukros tejbe belemártva (vagy azzal leöntve) beletesszük a kifli karikákat. Baileys krémlikőrrel is nyugodtan meglocsolhatjuk a kifliket, nagyon finom lesz tőle.

Ha egy réteget leraktunk, akkor rászórjuk a túrót és ízlés szerint a mazsolát. Vaníliás cukorral megszórjuk, majd rátesszük a következő réteg áztatott kiflit is.

Előmelegített sütőben 200 C fokon kb. 30 percig sütjük. Ha elkészült, akkor vanília ízű pudingot csurgatunk a tetejére.