Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Csokis-diós low carb muffin

Csokis-diós low carb muffin Fő kategória: desszertek
Étkezés: reggeli, tízórai, uzsonna
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, tojásmentes, húsmentes
Árszint: közepes árkategóriájú hozzávalók

Diétás raffaello golyó proteinnel

Diétás raffaello golyó proteinnel Fő kategória: desszertek
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 90 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, tojásmentes, húsmentes

Papsipka (túrós batyu)

Papsipka (túrós batyu) Konyha: magyar
Fő kategória: desszertek, vendégvárók
Étkezés: reggeli, tízórai, uzsonna
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: újév, farsang, húsvét, vasárnapi ebéd, karácsony, szilveszter
Elkészítési idő: max. 60 perc

Újhagymàs gombakrémleves (alakbarát)

Újhagymàs gombakrémleves (alakbarát)
Konyha:magyar
Fő kategória:levesek
Étkezés:ebéd
Elkészítési nehézség:könnyű
Elkészítési idő:max. 30 perc
Speciális összetevő:fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, tojásmentes, húsmentes
Népszerű témák:street food ételek, testépítős ételek, Enni és Fogyni módszer
Árszint:olcsó hozzávalók

Újhagymàs gombakrémleves (alakbarát)

A forró krémleves nagyon jól tud esni a hideg időkben. A zöldhagymával igazán frissítő, energetizáló levest kapunk. 

 Hozzávalók (3-4 személyre)

  • 500 g csiperkegomba
  • 2 db újhagyma
  • 1 ek. vaj
  • 1 ek. zabpehelyliszt
  • őrölt fehér bors
  • zöldségalaplé
  • 1,5 dl 10%-os főzőtejszín
  • 1 csomó metélőhagyma

a tálaláshoz: teljes kiőrlésű kenyér és karikára vágott újhagyma

Elkészítés

1. A gombát megtisztítjuk és lereszeljük a sajtreszelő kisebbik lyukán.

2. A vajat felforrósítjuk és megdinszteljük rajta a tisztított, karikára vágott újhagymát.

3.Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk és elpárologtatjuk róla az összes vizet. Ezután megszórjuk a zabpehelyliszttel, rövid ideig pirítjuk, végül hideg alaplével felöntjük. Elkeverjük és kiforraljuk.

4. Ezután botmixerrel pépesítjük az egészet. Hozzáadjuk a tejszínt és ezzel is átforraljuk. A legvégén finomra vágott metélőhagymával is megszórjuk.

Pirított kenyérkockákkal és karikára vágott újhagymával tálaljuk.