Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Sült kacsamell, kakukkfüves dijoni mustáros almapürével, burgonyafánkkal és sült fügével

Sült kacsamell, kakukkfüves dijoni mustáros almapürével, burgonyafánkkal és sült fügével Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: őszi, téli, szezonfüggetlen
Alkalom: szüret, Márton-nap, vasárnapi ebéd, karácsony, szilveszter, farsang, Valentin-nap
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc

Diétás raffaello golyó proteinnel

Diétás raffaello golyó proteinnel Fő kategória: desszertek
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 90 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, tojásmentes, húsmentes

Sótésztában sült citromos-kakukkfüves csirkemell

Sótésztában sült citromos-kakukkfüves csirkemell Fő kategória:
Árszint: olcsó hozzávalók

Zöldborsó krémleves daragaluskával

Zöldborsó krémleves daragaluskával
Zöldborsó krémleves daragaluskával
Zöldborsó krémleves daragaluskával
Konyha:magyar
Fő kategória:levesek
Étkezés:ebéd
Szezon:tavaszi, szezonfüggetlen
Alkalom:karácsony, húsvét, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség:könnyű
Elkészítési idő:max. 30 perc
Árszint:olcsó hozzávalók

Zöldborsó krémleves daragaluskával

Egy igazán könnyű és különleges leves.


Hozzávalók (3 személyre):

250 g zöldborsó

400 ml víz vagy zöldségalaplé

1 ek. cukor

100 ml tejszín

2 ek. vaj

1/2 csomó petrezselyem

 

a daragaluskához

50 g étolaj

100 g búzadara

őrölt fekete bors

petrezselyemzöld

1 db tojás

 

Elkészítés:

1. Egy lábosban vajat forrósítunk. Hozzáadjuk a borsót, majd cukorral és sóval megszórjuk. Finomra vágott petrezselymet adunk még hozzá és rövid ideig pirítjuk.

2. Felöntjük meleg vízzel vagy alaplével és puhára főzzük benne a borsót. Félidőben vegyünk ki belőle egy kevés borsót, melyet később majd roppanósan, pépesítés nélkül teszünk vissza a levesbe.

3. Egy szűrőkanállal vegyük ki a többi borsót is a levesből. Kevés lé hozzáadásával botmixszerrel vagy turmixgépben pépesítjük. A pépet átszűrjük és visszaöntjük a lábosba. Tejszínt adunk hozzá és átforraljuk.

Végül visszatesszük a kivett zöldborsókat. Forrón, daragaluskával tálaljuk.

A daragaluska elkészítése:

1. A tojást felverjük, hozzáadjuk a kimért olajat és alaposan elkeverjük. Itt fűszerezzük is, (só, bors, petrezselyemzöld) mert könnyebb elkeverni.

Hozzáadjuk a kimért búzadarát. Jól összekeverjük és fél órára hűtőbe tesszük.

2. Addig sós vizet forralunk. Két teáskanál segítségével galuskaformákat csinálunk és a forrásban lévő vízbe tesszük.

A lábost meg kell mozgatni, mert leragad az aljára. 5 percig forrásban lévő vízben főzzük, utána kb. 25 percig gyöngyözve. Ha kész, egy szűrőkanállal kivesszük és lecsepegtetjük.